Visita alumnes IES Canónigo Manchón al Institut de Educaciò Secundaria Artemis (Attica- Atenas)

Del 26 de març a l’1 d’abril, onze estudiants del nostre institut del primer any de Batxillerat (de 16 a 17 anys) van participar en un projecte de mobilitat Erasmus+. Tots ells estaven molt motivats per formar part d’aquest projecte i tenien un bon nivell d’anglès, que va ser la llengua principal utilitzada per comunicar-se i interactuar amb estudiants grecs, professors i guies locals durant la seva estada a Atenes.

En aquest projecte, els estudiants van tenir l’oportunitat d’aprendre sobre el llegat de la cultura grega i obtenir una visió general de les persones, llocs i esdeveniments significatius de l’Antiga Grècia, els seus assoliments i influència en la política, la ciència, l’educació, la filosofia i les arts. Això també els va ajudar a desenvolupar el pensament crític i creatiu, i a augmentar la seva confiança i domini de la llengua anglesa a través de la interacció i la comunicació oral.

En el nostre primer dia, els estudiants grecs de l’institut Artemis ens van donar la benvinguda amb un esmorzar grec tradicional. Això va donar als estudiants l’oportunitat de conèixer i interactuar amb estudiants estrangers utilitzant gestos, llenguatge corporal i anglès, a més de provar i preguntar sobre els hàbits alimentaris dels grecs i experimentar una àmplia gamma de coses fora de la seva zona de confort en un nou entorn. Des del primer moment, els estudiants grecs i espanyols es van sentir còmodes entre ells i van interactuar de moltes maneres, el que els va ajudar a comprendre diferents cultures amb respecte. En el segon dia, els estudiants van poder aprendre sobre les diferències i semblances entre els sistemes educatius grec i espanyol, ja que els estudiants de totes dues escoles havien preparat una presentació en PowerPoint i vídeos per explicar-ho als seus companys.

En els dies següents, a més de la nostra visita a l’escola al matí, vam visitar alguns dels llocs més famosos d’Atenes, com l’Acropoli, amb una visita guiada, el lloc arqueològic d’Artemis Brauron, la Galeria Nacional i el Museu d’Art Ciclàdic. Per tant, van poder comprendre la importància de l’Acropoli com a icona de la cultura europea i símbol de l’inici de la civilització occidental, aprendre sobre l’arquitectura grega, l’estructura social, la religió i els mites, i descobrir com les antigues civilitzacions representaven els seus déus i herois, els seus mites, la seva vida quotidiana i la mort amb detall. En el nostre últim dia a l’Escola Artemis, els nostres estudiants van participar en una animada activitat a l’aire lliure (cercavila del tresor) que implicava interacció, treball en equip i habilitats per resoldre problemes. Mitjançant això, van aprendre sobre filòsofs grecs, mites i religió. Aquestes activitats també van millorar les habilitats per resoldre problemes i el pensament creatiu, van promoure la interacció social i la feina cooperativa a través de l’exercici físic i el moviment, i van augmentar el valor del treball en equip i l’apreciació de les habilitats de les altres persones per aconseguir un objectiu comú. La nostra visita va acabar amb un sopar a un restaurant local que els estudiants grecs i espanyols van gaudir molt, van fer fotos i la majoria d’ells van intercanviar els seus comptes d’Instagram per mantenir el contacte en el futur. Va ser una experiència d’èxit per a tots nosaltres i esperem donar-los la benvinguda a la nostra ciutat