Excursió al jaciment arqueològic de la Illeta dels Banyets amb alumnat de 1r d’ESO

El passat dijous, l’alumnat de 1r d’ESO de l’IES Bellaguarda van gaudir d’una enriquidora excursió al jaciment arqueològic de la Illeta dels Banyets, situat a El Campello (Alacant). Aquesta sortida, emmarcada dins de les activitats curriculars de Ciències Socials, va permetre als nostres estudiants endinsar-se en la història i l’arqueologia d’una manera pràctica i estimulant.

El dia va començar amb una visita guiada pel jaciment, on l’alumnat va poder observar de prop les restes d’aquest antic enclau de l’època ibèrica i romana. Va poder conèixer amb detall les diferents parts del jaciment, incloent-hi les termes, les cases i altres estructures que formen part d’aquest conjunt arqueològic. El nostre estudiantat van mostrar un gran interès, fent nombroses preguntes i participant activament en les activitats proposades.

Després de la visita guiada, l’alumnat van tenir l’oportunitat de participar en un taller d’arqueologia experimental, on van aprendre tècniques de treball pròpies dels l’arqueologia, com ara l’excavació, identificació de restes materials i la catalogació d’objectes antics. Aquesta experiència pràctica va ser molt interessant pels alumnes, ja que van poder aplicar els coneixements teòrics apresos a l’aula en un context real.

Des d’ací  volem expressar el nostre agraïment a l’AMPA de l’IES Bellaguarda per haver-se fet càrrec de l’autobús de l’excursió, per la seva implicació i suport constant en les activitats educatives del nostre alumnat. 

Departament de Geografia i Història

IES Bellaguarda d’Altea