Aneu a la barra d'eines

Dia Internacional contra la Violència de Gènere

​L’IES Bellaguarda es suma, un any més, a la commemoració del dia 25 de novembre, dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, reivindicant la lluita contra la violència masclista i expressant el nostre compromís per a impulsar aquelles mesures que puguen ser necessàries per a detectar, previndre, sensibilitzar i lluitar contra qualsevol tipus de violència de gènere.

Al llarg de la setmana farem diferents activitats amb alumnes:

1. Projecte Medusa (fase 1): des de fa uns anys, arran de la col·locació de l’estàtua de Medusa de l’argentí Luciano Garbati en el tribunal de Nova York, aquesta dona mitològica s’ha convertit en paradigma de les víctimes de violència de gènere en general i de la tendència social a la culpabilització de la víctima en particular. Enguany, com a part d’un projecte més ampli, l’alumnat de FPB (assessorat quant al transfons per l’alumnat de Batxillerat Humanístic) està creant un cap de Medusa per a homenatjar víctimes i supervivents de violència de gènere.

2. Xarrades per a 2n d’ESO : el dilluns 22 de novembre acudirà l’associació de víctimes de violència de gènere de la Marina Baixa a impartir unes xarrades per a l’alumnat de 2n. 

3. Teatre al Palau: “Caer Para levantar” de la companyia Scandere Teatro (Madrid): el dimarts 23 de novembre tots el grups de 4t, 1r de Bat i 2n de Bat i l’alumnat de 3r de l’optativa de teatre aniran al Palau per a assistir a la representació d’aquesta obra de teatre, dirigida per una antiga alumna de l’institut i guanyadora del festival off d’Almagro 2021.


4. Lectura pública de manifest: el 25 de Novembre, al pati, es llegirà un manifest del Bellaguarda contra la violència de gènere, que inclou l’esment a totes les víctimes registrades a la Comunitat Valenciana des de l’1 de gener de 2021. Aquest manifest es llegirà també en la ràdio en un programa retransmès en directe des de la plaça de l’Ajuntament. 

5. Treball en tutoria de la Violència de genere.