Comunicat a les famílies per un ús responsable de les xarxes

Les persones que integrem la Junta Directiva de l’AMPA de l’IES Bellaguarda, com a pares i mares que també som, advoquem per un ús responsable, respectuós, creatiu i crític de la tecnologia; el qual ha de ser compatible amb el desenvolupament de la maduresa progressiva dels nostres fills i filles.
Entre els riscos que se cernen sobre ells i elles en l’ús d’aquests mitjans digitals, està el ciberassetjament, les tecno addiccions, la gestió de la seguretat i la possible degradació de les seues capacitats a llarg termini. Entre els més joves és una conducta que té un important arrelament, ja que no són conscients dels perills que aquesta actuació els pot suposar en un futur.
Per això emprenem una campanya en favor de la pedagogia en l’ús responsable de les tecnologies. Cal educar aqueixa mirada crítica dels nostres fills i tutelar-los des de la més curta infància i fins a la seua maduresa.
Així mateix us volem parlar del treball que realitza la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives). És de dependència municipal i gratuïta per als ciutadans a Altea.
La UPCCA realitza anualment diversos tallers en els instituts d’Altea:
• En 1r de l’ESO el taller “Aula de tabac/perills de les xarxes socials”
• En 2n de l’ESO el taller “Efectes i conseqüències del consum d’alcohol /Sigues genial en Internet”
• En 3r de l’ESO el taller “Mites i realitats del consum de cànnabis”
• En 4t de l’ESO el taller “Efectes i conseqüències de les drogues més consumides”
També es realitzen xarrades per a pares. Enguany hi ha programades dos “Com controlar l’ús de les xarxes socials” i “Sexualitat i adolescència”.
A nivell familiar es realitza assessorament, informació i intervenció en problemes relacionats amb l’adolescència i consum de drogues o conductes addictives.
L’Excm. Ajuntament d’Altea ha organitzat la següent activitat: “Taller controla les xarxes socials”, per a alumnat entre 11 i 15 anys el 21 d’abril de 16.00 a 18.00.
La UPCCA atén en el Centre Social, en el Departament de Benestar Social, els dilluns, dijous i divendres de 9.00 a 15:00h, sota cita prèvia en el tlf. 96 688 27 02 o en el mail upcca@altea.es
AMPA IES BELLAGUARDA