Go! American English for Work

Go! American English for Work és un programa presencial en horari extraescolar dirigit a estudiants de primer curs del cicle d’FP de Grau Mitjà (16/17 anys) de Sistemes Microinformàtics i Xarxes o a aquells que volen cursar un grau superior en informàtica, amb l’objectiu de dotar-los d’un nivell d’anglés avançat que garantisca el seu accés a l’educació post-secundària als Estats Units d’Amèrica en Community Colleges especialitzats en programes d’informàtica.  

El projecte consta de tres fases:

  1. Octubre – Maig del primer curs del programa: Un grup de 20 estudiants rebrà tres hores setmanals d’anglés (1,5 hores dues vesprades a la setmana) en horari extraescolar a càrrec de professors natius estatunidencs en l’American Space. Les classes seguiran un pla d’estudis centrat en un lèxic especialitzat en informàtica (English for Specific Purposes-ESP) i en la preparació de l’examen TOEFL.
  1. Octubre– Maig del 2n curs del programa: A més del mateix nombre d’hores de classes d’anglés, es programaran xarrades periòdiques sobre l’educació superior i la vida estudiantil als Estats Units a càrrec d’assessors d’EducationUSA (l’assessoria d’educació oficial del Departament d’Estat dels Estats Units). En finalitzar el curs, els alumnes hauran de superar l’examen TOEFL amb una nota mínima de 73, equivalent al nivell B2.
  1. Agost – Juny del tercer curs: Els alumnes cursaran un “Professional Certificate Program” especialitzat en informàtica en un Community College de la seua elecció als Estats Units.   

Existeix un ampli ventall de programes d’informàtica i Community Colleges als Estats Units.

Les titulacions oferides varien des de les de ciber-seguretat, administració de xarxes, programació en diversos entorns de desenvolupament i bases de dades.

Entre els destins per a estudiar al gener de 2021 destaquen més d’una desena a Califòrnia, molts d’ells en l’àrea del famós Silicon Valley, i també més de 10 en l’estat de Washington, al voltant de Seattle, dos de les àrees més importants del món de les empreses de Tecnologies de la Informació i Comunicació. Altres estats que ofereixen la possibilitat són: Hawaii, Florida, Illinois, Iowa, Michigan, Minnesota, Montana, Nevada, Nova Jersey, Ohio, Oregon, Utah i Virgínia (prop de Washington DC).

Encara que de moment aquest programa s’ofereix a l’especialitat d’informàtica, està en estudi la seua ampliació a altres famílies professionals.