Les Pechakuchas

Els alumnes de laboratori hem fet presentacions tipus pechakuchas. És una invitació a una nova manera de comptar. Les pechakuchas són unes presentacions de 20×20, 20 diapositives de 20 segons cadascuna. Va començar a desenvolupar-se en el disseny creatiu. Avancen automàticament, el presentador ha d’adaptar-se al ritme de presentació al pas de cada diapositiva cada 20 segons, el que exigeix una preparació de l’exposició molt profunda. La presentació tan sols dura 6 minuts i 40 segons, per a explicar totes les idees que vullguem. Això genera sessions dinàmiques, on cal dosificar la informació i destacar tan sols l’essencial, atés que tan sols tenim 20 segons per diapositiva.

Vos animem a atrevir-se amb les pechakuchas a l’aula, atés que estan molt bé per la seua capacitat de síntesi i d’exposar les idees més importants, vinga anima’t!

Per Manuel Mota.