Visita a l’IES Enric Valor de Laura Ramírez, responsable de Genòmica i Genètica del Centre d’Investigació Príncep Felip

Divendres 13 de maig l’alumnat de 1r del Cicle de Grau Superior de Laboratori i de 1r de Batxillerat Científic vam tindre una xarrada molt animada amb la responsable del servei de Genòmica i Genètica del Centre d’Investigació Príncep Felip de València, Laura Ramírez.

Ens va comentar què fa en el seu laboratori, que treballa en malalties rares que tenen les persones, però que també tenen mostres d’animals i de plantes.

Ens va explicar que hui dia en qualsevol departament d’investigació i també a l’hospital és necessari disposar de personal amb perfils molt diferents per a treballar. En concret en el servei de
genòmica i genètica necessiten: metges que saben de clínica i orienten sobre les patologies, experts en biologia molecular, tècnics de laboratori treballant en la bancada, bioinformàtics que analitzen els dades que es generen en el laboratori, informàtics que analitzen els clústers de computació perquè puguen treballar els bioinformàtics, estadístics i matemàtics per a assessorar sobre el millor mètode per a analitzar dades, personal d’administració, comptabilitat, manteniment i un llarg ecétera.

La conclusió de tot això és que en la nostra vida laboral el més segur és que hàgem de treballar al costat d’una altra gent col·laborant molt estretament, compartint informació i necessitant-nos els uns als altres per a traure el treball avant.

Ens va comentar que la formació a Espanya és de les més valorades en el món. La carrera professional està en continu desenvolupament i que, si no volem quedar-nos darrere, hem de continuar formant-nos, fer cursos, acudint a conferències, congressos, noves tecnologies, etc.

A més ens va animar que no ens deixem influir per altres persones a l’hora de triar els estudis que volem cursar, que estudieu allò que us agrade, perquè només estudiant allò que t’agrade podrem desenvolupar-nos el dia de demà, independentment que després treballeu en això o no. Que no cal posar-se límits a un mateix i tampoc que ningú ens en pose.

Per Manuel Mota