Aula Permanent de Ciències de Salut de la Universitat de Granada

Els alumnes del Cicle de Grau Superior de Laboratori Clínic i Biomèdic hem estat aquestes Pasqües a Mojácar (Almeria), arran de mar d’Alborán, en un curs de l’Aula Permanent de Ciències de la Salut de la Universitat de Granada, els dies del 21 al 24 d’abril.

En concret el curs es deia “Laboratori 4.0 i Medicina Personalitzada. Evolució del paper del Tècnic Superior en el Laboratori Actual”. Hem gaudit d’uns dies d’aprenentatge en un entorn diferent i relaxat amb els professors María José Cegarra, Amparo Salvador i Manuel Mota.

Hem aprés com prendre les mostres en l’escena d’un crim per a investigar l’ADN, les empremtes dactilars, etc. per a contrastar els possibles sospitosos amb els autors del crim; també hem aprés sobre PCR (Reacció en Cadena de la Polimerasa), sobre Càncer, citometria de flux, malaltia celíaca, diagnòstic i test invasius prenatals, el big data en el laboratori… i en general com la biologia molecular, la genètica i la intel·ligència artificial han canviat la manera de treballar en el laboratori en l’actualitat, en el qual la medicina cada vegada més s’adapta a les necessitats de cada pacient sent personalitzada, preventiva, i en la qual el pacient té un paper molt important en la cura de la seua salut.

En conclusió, hem aprés molt i també ens hem divertit.