Tornem a publicar el Butlletí CvTIC

Sembla que va ser ahir mateix, i alhora una eternitat, quan vam publicar l'últim Butlletí CvTIC. Va ser aquell 28 de febrer d'un any bixest (o de traspàs) i en aqueix moment no teníem cap motiu per a pensar que no anàvem a seguir publicant-los de manera periòdica i mensual tal com acostumem a fer, però les circumstàncies esdevingudes pocs dies després, van provocar que pràcticament a tot el món s'encetara un camí d'incertesa provocat per un virus virulent, desconegut i amb una trajectòria i història tan curta com poc o gens optimista.

Aquesta situació va provocar un canvi radical en les dinàmiques a tots els nivells de l'àmbit educatiu, des dels centres fins a la mateixa administració, per a intentar donar la millor de les respostes possibles a cadascuna de les necessitats i prioritats que anaven sorgint i generant-se dia rere dia i a una velocitat endimoniada.

Redefinició de les tasques, nova planificació flexible i oberta, atenció constant i amb la immediatesa més gran possible, cerca de recursos, eines, etc., i tot per a intentar construir un pla de xoc suficientment coordinat i sòlid que, almenys, ajudara a facilitar en certa manera el trànsit per aquest camí tan desconegut.

És difícil valorar ara mateix què hem aconseguit perquè estem adaptant-nos i aprenent d’aquesta nova situació, immersos en processos de treball que requereixen una bona dosi d'agilitat i de presa de decisions (tant des de les aules com des de les tasques de caràcter més organitzatives)  i temps tindrem quan la realitat actual vaja amainant per a buscar i trobar una vegada més, espais de reflexió i avaluació més assossegats.

En aquest context, a l’equip de Coordinació TIC vam haver de prioritzar les tasques i ens centrarem fonamentalment en l'atenció directa i resolució de les múltiples i sempre benvingudes consultes que ens heu fet arribar, la gran majoria respecte a l'ús de les eines TIC corporatives, protecció de dades, recursos i propostes d'aprenentatge, dinàmiques amb l'ús de les TIC davant de la impossibilitat de pensar en termes de la nostra habitual presencialitat a les aules, etc.

Era necessària una bona i forta coordinació interna amb companyes i companys d'altres serveis de la DGTIC, molt especialment entre el SICE i el SIGE i sempre amb la intenció d'intentar difondre i fer extensiva de primera mà tota la informació i totes les novetats que s'anaven produint a través dels canals i xarxes que tenim al nostre abast. Hem constatat un alt seguiment i participació, amb un creixement molt destacat les primeres setmanes la qual cosa ens fa pensar que hem pogut arribar a un nombre considerable de docents.

També, i per la rellevància que ha tingut la plataforma corporativa AULES (basada en Moodle) i encara que hi havia una secció dedicada a ella al Portal CvTIC i una formació periòdica i específica des dels CEFIRE, molts dels esforços es van dirigir a la creació i generació de videotutorials específics i concrets que mostraren gran part de les seues possibilitats i funcionalitats de manera molt directa i senzilla, fet que s'ha concretat amb la creació en YouTube del Canal CvTIC.

Ara, però, hem avançat i hem trobat el moment de reprendre algunes de les nostres tasques més habituals, que tal com hem comentat a l'inici, semblava que feia un moment que ens havíem estat dedicant a elles i, alhora, una eternitat que les havíem deixades de fer.

El Butlletí CvTIC és una de les tasques que més ens satisfà perquè ens motiva a treballar en equip, cercar, presentar, difondre i compartir notícies, novetats i recursos al voltant de les TIC i, sobretot, ens permet apropar-nos a través de tota aquesta informació i continguts als centres i als docents, objectiu vital per a fer créixer la Comunitat TIC i aspecte de gran valor, necessari i sempre desitjat en la nostra tasca com a equip de Coordinació TIC del SICE.

Hem d'agrair-vos, a totes i a tots, la tasca feta, el suport que entre els mateixos usuaris i membres d'aquesta gran Comunitat TIC heu fet i esteu fent en canals formals i també en canals no formals, compartint coneixement, i ara sí... encetem un nou Butlletí CvTIC. I ja anem pel 22!

Seguim...