Aneu a la barra d'eines

Tercera xarrada: La transformació digital de centres docents des de l’òptica de protecció de dades

El passat 14 de maig  de 2018 en el CEFIRE de València, se celebrà la tercera xarrada de les jornades "La coordinació TIC com a eix dinamitzador en els centres educatius" per part de la ponent Ana Marzo, advocada especialista en noves tecnologies, el títol de la quals i resum us deixem a continuació:

La transformació digital de centres docents des de l'òptica de la normativa sobre protecció de dades personals.

La transformació digital que han patit els centres docents no escapa a la necessitat de dur a terme el compliment del Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), que serà plenament aplicable a partir del pròxim 25 de maig.

La nova normativa, que harmonitza el Dret Europeu en un Reglament comú, en alguns aspectes, com els conceptes, principis o drets dels interessats, conserva la regulació actualment aplicable, però modifica alguns altres i conté noves obligacions que hauran de ser complides pels Centres Docents, quan organitzacions obligades per la norma.

Els equips directius, professors/es, personal administratiu i auxiliar dels centres educatius en l'exercici de les seues funcions i tasques necessiten tractar dades personals d'alumnes i familiars, però, els dubtes sobre "allò permès i allò prohibit" i d'allò que està justificat en l'exercici de la funció educativa i allò que no, són constants i amb respostes a voltes complexes.

Garantir la protecció del dret fonamental a la protecció de dades per part de la comunitat educativa és un deure i un objectiu.

Saber com tractar les dades correctament és una necessitat de la comunitat educativa en un moment en què les TIC són eines fonamentals per a la gestió i l'aprenentatge dels i les alumnes i per a la comunicació entre professors/es, pares/mares i alumnes, i no es pot renunciar a elles.

Tractarem de fer una anàlisi del marc legal al que ens enfrontem amb el reglament europeu de protecció de dades en l'àmbit de l'Administració educativa i com afectarà als centres, el seu personal i les seues relacions amb alumnes i familiars.

Ponent

Avocada Fundadora en 1996 d'Equip Març (consultoria de Protecció de Dades i Noves Tecnologies de la Informació) a Madrid i València. Sòcia en Whitan Law & Tech des de 2013. Desenvolupament de projectes de protecció de dades, màrqueting digital, propietat intel·lectual i administració electrònica. Auditoria de mesures de seguretat de protecció de dades.