Aneu a la barra d'eines

Dinamització de Centre

Introducció

L'ús de les TIC ens poden ajudar a dinamitzar el centre facilitant la tasca als docents. Podem començar per LliureX, que ens ofereix? Doncs, entre les seues possibilitats, l'opció de muntar un model de centre LliureX.

Centre

Model de centre en LliureX 16

Per descals_jos | 26 Juny, 2019

En aquesta entrada expliquem les principals característiques del model de centre de LliureX 16, és important tenir clar com funciona per a implemetar-lo en el centre.

Instal·lació de model de centre pas a pas

Per descals_jos | 26 Juny, 2019

En aquesta entrada anem a a fer una recopilació pas a pas de les entrades que hem creat en la wiki, perquè us assisteixin en el procés de configuració del centre.

Muntatge del model de centre en LliureX 16

Per descals_jos | 26 Juny, 2019

En aquesta entrada completem l’entrada Muntatge del model de centre per a LliureX 15.05. Ací realitzarem la instal·lació pas a pas per a un servidor de 64 bits.

Model de centre LliureX. Objectius, característiques i avantatges

Per descals_jos | 26 Juny, 2019

  Objectius Autenticació única en qualsevol equip del centre. Dades personals sempre disponibles. Accés a dades compartides. Xarxes separades per a aules i centre, però amb les mateixes dades. Thinclients: Possibilitat d’arrencar clients lleugers des de qualsevol part. Assistents per a configuració del model a través de Zero-center. Posibidad de gestionar el servidor des de qualsevol punt del centre a través de … Llegir més…

AULA

Instal·lació de LliureX 16

La instal·lació de LliureX 16 és un procés senzill i no requerix grans coneixements informàtics. En aquesta entrada explicarem pas a pas com realitzar la instal·lació.

Centre d'Administració de LliureX16

Una de les novetats de la nova versió del LliureX 16 és la gestió del servidor a través d'una aplicació web, a la qual es pot accedir des de qualsevol lloc del centre.

Exportar el mirror d'un servidor

Abans d'esportar qualsevol imatge hem de tenir descarregat el mirror en el nostre servidor.

Instal·lació desatesa en Lliurex 16

Una vegada instal·lat i inicialitzat un servidor i amb una imatge ja creada, tenim la possibilitat de fer una instal·lació desatesa en tots els ordinadors de l'aula.

LliureX Guard en LliureX16

LliureX Guard és un sistema que s'utilittza en LliureX 16 basat en squid per a filtrar els continguts que vullguem que siguen accesibles a l'aula. Les conexions en un centre han seguir el següent esquema.

LliureX Remote Installer

Una de les moltes novetats que inclou el LliureX 16 és el LliureX Remote Installer que ens permetrà instal·lar un programa que necessitem en tots els clients que es connecten.

Opcions personalitzades en clients LTSP

Una vegada instal·lat i inicialitzat un servidor i tenim una o diverses imatges ja creades podem personalitzar algunes de les característiques comunes a totes les imatges per a clients lleugers.

PDI

Biblioteca

Instalación del PMB

Sistema Integrado de Gestión de Bibliotecas

PMB es un SIGB  completamente libre incluído en LliureX, que permite su instalación automática. Se trata de una aplicación web que se basa en un servidor HTTP, una base de datos MySQL y el lenguaje PHP.

PMB

Administración del PMB

Manual online sobre la gestión del PMB, en el que se explican sus diferentes funcionalidades: administración y gestión de usuarios y ejemplares, control de la circulación de ejemplares, catálogo, infomes...

OPAC

Búsqueda de usuarios en el catálogo.

El módulo OPAC permite, bien realizar una búsqueda de determinado libro/documento, mediante busquedas simples, avanzadas o por categorías, bien acceder a la cuenta de un usuario.