Aneu a la barra d'eines

Projecte Course+Fenix: Normalització de la LAN.

La Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) va iniciar el curs passat un projecte per a millorar i normalitzar la gestió de la xarxa local (LAN) i dels llocs de treball en tots els centres educatius públics. El curs va acabar amb quasi 300 centres amb la LAN de secretaria normalitzada.

Recentment, la DGTIC juntament amb la Conselleria d’Educació ha adquirit electrònica de xarxa (commutadors) per a completar el projecte i seguir amb el pla de normalització, tant en la xarxa de secretaria com en la xarxa d’aules. A més de millorar el rendiment de la LAN, s’espera millorar la gestió d’incidències, tant les que afecten l’electrònica de xarxa com als llocs de treball.

Aquestes actuacions es duen a terme per part de tècnics del SAI, que es desplacen al centre i realitzen la revisió, substitució i configuració de tots els commutadors (switch) situats en l’armari (rack) principal, armaris de planta i armaris d’informàtica o equivalents.

En el cas que el centre tinga una LAN no gestionada totalment pel SAI, s’adaptarà l’actuació i no es farà cap canvi que puga perjudicar el seu funcionament.

Actualment aquest projecte està en la seua primera fase i continuarà durant el curs que ve. Tots els centres en els quals es vaja a actuar seran informats tant dels detalls de l’actuació a través d’un correu electrònic al compte oficial i a la del coordinador TIC, com del dia i hora d’actuació a través d’una trucada telefònica.

Aquest article va ser publicat per primera vegada en el butlletí CvTIC núm. 28. Podeu explorar més butlletins en Aquesta pàgina.