Aneu a la barra d'eines

Programari LliureX excel·lent: el cas de Mozilla Thunderbird

Thunderbird és l’aplicació de correu que LliureX porta preinstalada per defecte, és multiplataforma (Windows i Mac OS) fàcil de configurar i personalitzar, dissenyada per a fer el correu més fàcil i amb moltes i variades característiques.

Et permet mantindre una còpia de seguretat de tots els teus missatges en el teu PC, en una ubicació de la teua elecció. Això també significa que tens una opció d’emergència per a aquelles ocasions en les quals de sobte t’adones que has esborrat accidentalment una cosa molt important. També t’ajuda a estar al corrent de les teues cites, amb suport per a múltiples calendaris, i inclou un lector d’RSS perquè pugues veure els titulars d’una ullada també. És extremadament útil, i t’estalviarà la molèstia d’obrir mitja dotzena de pestanyes del navegador cada matí per a revisar la teua agenda, organitzar les teues safates d’entrada i esbrinar què està passant en el món.

Configurar Thunderbird és senzill si utilitzes un dels majors proveïdors de correu electrònic com Google, Yahoo o Microsoft però l’excel·lent és que també i quasi sempre, detectarà la configuració automàtica d’una multitud d’hostings. Només has d’escriure la teua adreça i el programari triarà automàticament la configuració adequada. Quan se’t demane que tries entre la configuració d’IMAP i POP3, tria aquesta última per a mantindre una còpia dels teus correus electrònics en el teu PC per a accedir quan estigues desconnectat. Per a configurar el compte corporatiu @gva.es pots seguir aquest senzill manual.

Agregar més comptes és senzill: el botó del menú es troba en la part superior de la interfície, just a l’esquerra del calendari, però una vegada que les haja connectades, apareixeran organitzades en carpetes que podràs obrir i contraure.

Afegir un calendari de Google a Thunderbird també és fàcil (usa el menú principal per a connectar-lo com el faries amb una altra adreça de correu electrònic), però només podràs veure els esdeveniments, no editar-los ni crear altres nous. Per a afegir aquesta funcionalitat addicional, hauràs de descarregar una extensió anomenada Proveïdor per a Google Calendar.

Així que si uses AOL Mail, Gmail, Hotmail, o fins i tot el nou Outlook.com, per exemple, podràs configurar Thunderbird com el teu programari client de correu. En revisar les pàgines d’Ajuda per a qualsevol d’aquests serveis, apareixen les adreces de servidor POP3 o IMAP i SMPT (per a correu electrònic sortint) per a la configuració. Usar Thunderbird en lloc de les versions Web també significa que no tindràs que veure anuncis.

Com tots els clients de correu electrònic, veuràs el panell de comptes i carpetes a l’esquerra, la safata d’entrada i un panell de vista prèvia de correu electrònic opcional davall o fins i tot en l’últim disseny preferit per Outlook, amb la vista prèvia a la dreta (des d’Opcions | Disseny). Tots els panells són completament redimensionables. Pots ocultar o mostrar els elements típics del menú, Arxiu, Editar, etc., però és probable que utilitzes la barra de botons que es troba davall per a iniciar un nou correu electrònic, respondre i refrescar la safata d’entrada, entre altres coses. Igual que en Firefox, pots triar quins botons vols que es mostren.

Afortunadament, descarregar i instal·lar extensions en Thunderbird és tan senzill com en Firefox; selecciona ‘Complements’ en el menú principal i se’t presentarà una botiga on podràs descarregar i instal·lar tot tipus d’extres per a millorar la teua experiència de correu electrònic.

Thunderbird està actualment en procés de convertir-se en un projecte independent, així que serà interessant veure quina direcció pren una vegada que això succeïsca. Ara com ara, tanmateix, és un excel·lent client de correu electrònic, i qualsevol característica que falte en el seu impressionant repertori pot ser fàcilment enriquida amb plugins descarregats.

 

Licencia de Creative Commons
Este obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual. Adaptació de MasGNULinuX.