Preguntes freqüents sobre Aules

A continuació us oferim un recull de les preguntes més freqüents que hem recopilat del fòrum oficial d'Aules. Gràcies a totes i tots els participants per fer comunitat i compartir els seus coneixements.

Com puc donar accés a qualsevol usuari d’Aules al meu curs?

En Administració>Administració del curs>usuaris>mètodes d'inscripció hi ha l'opció "afig un mètode" i tries "accés de visitant".

Com es pot delegar la funció d’Administració del Centre en Aules?

Has d'entrar en el compte del director/a i dirigir-te  a Administració>Aules>El meu centre>Delegar administració una vegada ací tries  la persona en qui desitges delegar tant en l'organització com per al curs actual.

Es pot matricular alumnat que no tinguem en les nostres aules?

Ho pots fer des de Administració>Aules>Les meues aules virtuals>Gestionar usuaris. Ací t'apareixen 2 columnes: una la del grup que has seleccionat i una altra amb tot l'alumnat del centre. El millor és buscar per cognom.

Quina diferència hi ha entre Gestor i Professor?

Els dos són rols natius de Moodle, amb capacitats molt similars respecte a matrícula d'usuaris i edició de cursos. La diferència fonamental és que el rol de Gestor està pensat com a "supervisor" o "tècnic", i no li arriben les notificacions d'activitats que realitza l'alumnat.

Quin rol té un director/a en Aules?

Quan un/a director/a entra en Aules, guanya permisos d'Administrador de Categoria sobre el seu centre. Aqueix rol bàsicament és Gestor sobre els cursos del centre més la possibilitat de delegar l’administració.

Com puc crear una aula virtual per al meu claustre de professors?

Pots matricular els docents del teu centre en qualsevol curs des del menú Administració>Les meues Aules Virtuals>Gestió d’usuaris

És possible crear un curs amb materials sobre un tema concret per a compartir, estil matemàtiques ABN o alguna cosa semblant?

Si, podeu crear cursos del que considereu interessant per a la vostra tasca docent.

Si la data de lliurament és diferent a la data límit només m'apareix la data de lliurament, com pot aparéixer la data límit?

La data límit és la que els dones als alumnes 'de gràcia' una vegada complida la data de lliurament. El sistema anota que s'ha entregat amb retard, però permet fer el lliurament. Després de la data límit no es permeten lliuraments per part de l'alumnat.

Com puc tindre Aules en els meus dispositius mòbils?

Has d'instal·lar  l’aplicació oficial de Moodle que trobaràs en el teu dispositiu, seguidament has d'afegir en la configuració l'url https://aules.edu.gva.es/moodle/

Respecte a la correcció/qualificació de tasques, m'agradaria poder pujar un fitxer amb alguns comentaris respecte a la tasca que ha fet l'alumne/a. Aquest fitxer es només accessible per a aquest alumne/a. En altres plataformes com Edmodo o Google Classroom es pot fer quan poses les qualificacions, ¿sabeu si en Aules es pot i com es fa?

Es fa des de la configuració de l'activitat marcant l'opció Fitxers de retroalimentació..

Com puc canviar el nom d’una aula virtual en Aules?

Anant a Administració>Les meues aules virtuals>Mostra les meues aules i després fent clic en la rodeta d’Ajustos de l’aula virtual. També es pot fer des de dins del curs al menú Administració del curs>Edita paràmetres.

Com es pot actualitzar el correu associat a l'alumne/a en Aules?

Ho han de fer ells, amb el seu usuari, en el menú “Edita el perfil”. Per defecte apareix el correu que han indicat com a principal en el moment de matricular-se.

Com puc crear un Grup amb el professorat que imparteix classe a un mateix grup?

  • Una vegada creat el curs, anem a Usuaris>Mètodes d’inscripció.
  • Una vegada ací, apareixen 4 opcions: inscripcions manuals, accés de visitant, autoinscripció i matriculacions d’aules.
  • En aquesta última opció (matriculacions d’aules) seleccionem la icona “Matricula usuaris”.
  • Ens apareix un llistat amb tot l’alumnat del centre classificat per grups, i al final de la llista es troben els docents amb l’etiqueta [PROF]. Seleccioneu els que desitgeu que formen part del vostre curs i ja està.

Com puc contraure els temes per tal que no siga tan llarg arribar a l'últim?

Es pot fer en Paràmetres del curs, opció Format del curs >Temes replegats

Com puc activar el rastreig del fòrum?

Cal activar l’opció que es troba en preferències  d’usuari: Preferències >Preferències del Fòrum >Seguiment dels fòrums >Sí: destaca els missatges nous

En el nom de la secció d'un curs, apareix afegit "- canvia". En aquest mateix curs també apareix. En canviar el nom de la secció es continua mantenint aquest afegit. Com es lleva?

Pots ocultar-lo en l'edició de paràmetres del curs , format del curs, on posa elements, triar l'opció "cap".

Aules crea enllaços incorrectes de manera automàtica. Com puc desactivar aquesta configuració?

Des del bloc d'administració del curs pots inhabilitar els filtres que no t'interesse utilitzar. També pots fer-ho només amb algunes activitats de manera individual.

Com puc crear rúbriques per a una tasca?

Entra en una tasca que tingues ja feta, i en el menú del costat apareix "qualificació avançada" i has de triar l'opció rúbrica.