Aneu a la barra d'eines

Novetats en Aules per al curs 2020-2021

Aquestes són les principals novetats i actualitzacions que la plataforma corporativa de Conselleria “Aules” implementarà per al curs 2020-2021:

Els cursos creats pels usuaris es migraran directament a la nova plataforma

Amb la finalitat d’assegurar el millor funcionament possible per al futur curs, s’està treballant a implantar una nova infraestructura amb major capacitat i que puga créixer encara més, si fora necessari. Així, durant el mes d’agost, els cursos distribuïts en la versió actual d’Aules es traslladaran automàticament a la nova plataforma, sense necessitat que el propietari dels cursos realitze cap acció.

L’accés de l’usuari serà la principal novetat, ja que des d’una pàgina estàtica accedirà al nivell educatiu que li corresponga


La nova arquitectura inclou entorns separats per a cada tipus d’ensenyament, cobrint tots els nivells educatius disponibles en la gestió acadèmica (ÍTACA), incloent infantil i primària. Així, per exemple, un docent que impartisca classe en ESO i FP semipresencial podrà trobar els seus cursos de l’ESO en aules.edu.gva.es/eso i aules.edu.gva.es/semipresencial respectivament. A més, s’inclourà un altre entorn específic per a la generació de cursos de pràctiques i per a la realització de cursos orientats a l’organització docent.

Al llarg del curs aniran desplegant-se diferents millores en els entorns gràfics de cada ensenyament

Depenent de les opcions de personalització que la versió d’Aules permeta.
Aquesta arquitectura facilita que es puguen desplegar les adaptacions funcionals i gràfiques que més afavorisquen a cada nivell educatiu eliminant qualsevol interferència des de la resta. Aquestes adaptacions s’aniran incorporant al llarg del curs partint de les aplicacions que ara mateix estan disponibles en l’actual versió de la plataforma.

S’actualitza la versió de Moodle de la 3.5 a la 3.9.1 el que suposa grans millores funcionals, eficiència i seguretat

La nova versió d’Aules estarà basada en la tecnologia de Moodle 3.9.1, de recent aparició, la qual cosa li aportarà grans millores funcionals, a més d’oferir major eficiència i seguretat.

El 14 d’agost es realitzarà una parada per realitzar la migració dels continguts, de com a mínim una setmana de duració

Parem el dia 14 d’agost, per a les tasques de migració en les quals no és possible tindre la plataforma activa. Aquesta parada serà de, al menys, una setmana.