Aneu a la barra d'eines

Novetats de LLiurex per al curs 20/21

El 30 d’abril de 2020 es va realitzar la VII jornada sobre la innovació educativa amb la utilització de les TIC “UJIlliurex 2020” amb un programa molt variat que és convenient que reviseu i mireu amb tranquil·litat, on els i les ponents mitjançant videoconferència exposaren els diferents projectes en què han estat treballant. Us resumim els aspectes tractats que fan referència a LLiurex en els diferents vídeos:

En aquest vídeo es publiquen les novetats més importants que es desenvoluparan a la nova versió de lliurex; entre elles PRINTA una eina  per a la gestió de les impressores on es poden configurar moltíssimes opcions per a maximitzar-ne la utilització; CLOUDBOOK, una eina molt potent per a la creació d’activitats interactives que combina fitxers de tot tipus i genera pàgines que es poden utilitzar i integrar a diversos lloc web; KMIXTEST un generador de preguntes tipus test que facilita la creació de proves escrites o LLIUWIN que  permet arrancar lliurex des de dins d’un SO de Windows. Si ets docent, cal que li faces una ullada al vídeo perquè les possibilitats que s’ofereixen van a facilitar-te en gran manera la teua tasca.

 

Eduardo Millan, professor d’informàtica de l’IES Bocairent ens explica detalladament com implementar un model de centre basat en el programari LLiurex; des de les connexions d’un servidor de centre fins a la xarxa Wi-Fi passant pels serveis d’impressió utilitzant les eines que ens ofereix aquest SO. Aprofita també per a fer un xicotet recorregut per les diferents versions que han anat eixint. Coneixeràs eines com FREERADIUS, SHUTDOWNER, LLIUREXBACKUP… Tota una experiència si tens temps i el suport desinteressat de tota una comunitat LLiurex darrere.

Enrique Medina, desenvolupador de LLiurex ens explica diferents entorns d’escriptori, com han anat evolucionant i quines són les seues característiques fonamentals:

KDE, GNOME com a fonamentals i els seus derivats; una bona manera de triar el que més ens facilite la feina

Vídeo de Baltasar Ortega (@baltolkien) en què es mostren els milers de secrets de configuració que s’amaguen darrere de l’escriptori Plasma, que et permet personalitzar fins al mil·límetre el que vols veure a la teua pantalla inicial de LLiurex. Molt recomanable per a usuaris de qualsevol nivell.

 

 


Aquest article va ser publicat per primera vegada en el butlletí CvTIC núm 23 . Podeu explorar més butlletins en Aquesta pàgina.