Aneu a la barra d'eines

Noves edicions per al 2019 del projecte del Word Mobile City Project

Com cada any, i ja en són uns quants, el “World Mobile City Project” aterra i es desenvolupa a les nostres terres des de diferents seus a València, Castelló i Alcoi amb el noms de  ValenciadaCastellonada i Alcoinada.

Es tracta d’una activitat on l’alumnat, gràcies a les TIC, col·labora en la creació d’un mapa de la seua ciutat amb imatges geolocalitzades dels principals punts d’interés. Això els permet conéixer-la millor, alhora que treballen totes les competències clau marcades per la legislació. Aquesta innovadora proposta va ser iniciada el curs 2012-13 per l’Equip LaceNet, una associació de professionals de l’ensenyament de la comarca catalana del Bages.

La Valencianada, que aquest any arribà al seu cinqué aniversari, mobilitzà el passat dia 13 de febrer, 1.500 joves de 25 instituts de la ciutat de València i d’altres 22 localitats més de l’Horta Nord i l’Horta Sud, la Ribera, la Plana Alta, el Camp de Morvedre i la Foia de Bunyol. L’activitat, comptà amb la col·laboració del MuVIM i l’Ajuntament de València, a través de les regidories de Cultura i de Mobilitat junt amb l’EMT.

L’Alcoianada també arribà a la cinquena edició el divendres 22 de febrer. Més de 600 alumnes de centres educatius d’Alcoi, Ibi, Castalla, Biar, Xixona, etc. participaren en una gimcana en grups de 5 persones on havien de geolocalitzar 6 ubicacions diferents de la ciutat d’Alcoi i realitzar una sèrie de proves amb el suport dels dispositius mòbils i determinades aplicacions.

Ara mateix, queda per celebrar la Castellonada amb data del 13 de març i que compta amb un nombre de centres participants igualment important. Us convidem a visitar la web que han preparat, molt detallada, acurada i amb tota la informació necessària per a seguir aquesta iniciativa lúdica i formativa. A més del projecte educatiu, i en paral·lel, han encetat un viquiprojecteon aniran traslladant i millorant, de mica en mica, les aportacions dels estudiants.