Aneu a la barra d'eines

Nova versió LliureX 21

Compartim la notícia del llançament de la nova versió de LliureX que es troba ja a disposició de tots els usuaris.


LliureX 21 naix amb el mateix propòsit de sempre: facilitar l’accés a les TIC i promoure l’ús del programari lliure, oferint als seus usuaris una experiència agradable i senzilla, amb tot el que això implica. Aspectes com la compatibilitat amb el maquinari més actual, l’accés al programari d’última generació i la seguretat, són els tres grans pilars en els quals tot sistema modern ha de sustentar-se, i que justifiquen la importància de mantindre’s al dia. El salt a LliureX 21 comporta tots aquests beneficis i moltes altres novetats i valors afegits, entre els quals destaquem:

  • Última versió de l’escriptori Plasma de KDE, entorn sòlid i personalitzable que inclou interessants i pràctiques aplicacions com el potent gestor d’arxius Dolphin o el versàtil visualitzador de documents Okular.
  • Editor Lumi, per a elaborar i compartir materials didàctics interactius en format H5P.
  • Eines d’impressió 3D, per a materialitzar models digitals tridimensionals en una impressora 3D.
  • Últimes versions de les eines d’ús més habitual: LibreOffice, Firefox, Thunderbird
  • Eines d’administració i manteniment pròpies de LliureX i el seu Model de Centre, com First Aid Kit, Remote Installer, Shutdowner, Printa… revisades i millorades amb noves funcionalitats.

Seguint amb la tradicional filosofia de LliureX, es manté un ampli conjunt d’aplicacions educatives, organitzades en nivells: infantil, primària i diferents temàtiques per a secundària. Si voleu anar més enllà, podeu optar per entorns enriquits triant entre els sabors Infantil, Multimèdia (abans sabor Música) o FP, també revisats per a aquesta nova versió.

Des de l’equip LliureX, esperem que gaudiu d’aquesta nova versió i us convidem a provar-la i a continuar ajudant-nos a millorar amb els vostres suggeriments.