Aneu a la barra d'eines

Nova aplicació per a l’actualització automàtica de l’inventari TIC

Des de la Direcció General de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) s’està treballant en un programari propi per tal d’automatitzar l’inventari TIC dels centres que depenen de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports.

Conscients de la importància de tindre l’inventari TIC actualitzat, i del treball que això suposa per als centres educatius, s’ha escomés aquest projecte que actualment es troba en fase de pilotatge. L’objectiu és utilitzar una xicoteta aplicació que una vegada instal·lada en l’equip, actualitze de manera automàtica, les seues dades en la nova eina d’inventari a la qual pròximament tindran accés els centres.

Aquesta instal·lació és realitzada per tècnics del SAI, i arribarà de manera progressiva a tots els centres educatius. Actualment ja s’està escometent en els centres als quals assisteixen per a resoldre qualsevol incidència de tipus programari.

Aquest programa també està disponible en el zero-center de LliureX sota en nom «Fusion Inventory».

La informació recollida es limita a aspectes de la configuració de l’equip, i en cap cas es recull informació d’un altre tipus. Les dades obtingudes són tractades per personal de la Conselleria dins de l’aplicació d’inventari i sense una altra finalitat que la seua actualització.