Aneu a la barra d'eines
Cartell jornades_3
  • Són quatre xerrades complementàries a la participació en els seminaris i els cursos avançats per a la Coordinació TIC.
  • Aquestes jornades s'han celebrat entre febrer i maig de 2018.
  • En cada sessió va participar un expert en una temàtica relacionada amb la coordinació TIC en format ponència-col·loqui.
  • Es retransmeteren pel canal GVA i han quedat gravades i disponibles per visualitzar.

Primera xarrada: Transformant l'educació des de les TIC #CvTIC

El passat dia 12 de febrer de 2018 es va celebrar la primera conferència de les jornades #CvTIC.Hem comptat amb la presència de Juan Francisco Álvarez a IES María Blasco de Sant Vicent del Raspeig. La ponència s'ha retransmés en directe en les seus dels CEFIREs d'Elx, Xàtiva, Gandia, València, Torrent i Castelló.

Juan Francisco Álvarez Herrero @juanfratic

Blog: Investigant les TIC a l'aula http://juanfratic.blogspot.com.es

  • En l'actualitat es Professor de Física i Química i Biologia i Geologia del centre integrat Fundació Educativa ACI - Col·legi Sagrada Família - Alcoi – des de setembre de 1994 va exercir la funció de Director del centre del 2014 al 2017.
  • Pertany al grup de recerca ARGETApplied Research Group in Education and Technology - des de setembre de 2011.
  • Professor del Màster Universitari en Innovació Tecnològica de l'Educació de la UCV
  • Profesor-Tutor-Coordinador-Autor de cursos en línia del INTEFABP Secundària i Batxillerat, PLE, Competències directives, etc..
  • Professor associat en la Facultat d'Educació, Departament de Didàctica General i Didàctiques específiques, de la Universitat d'Alacant.

Segona xarrada: El pla TIC #CvTIC

El dia 26 de febrer de 2018 se celebrà la segona conferència de les jornades #CvTIC. Hem comptat amb  la presència d'Alfonso Quesada al CEFIRE Territorial de Castelló. A continuació teniu la gravació que es va realitzar de la ponència més el debat posterior de preguntes i respostes.

Alfons Quesada Tormo

Alfons Quesada és Inspector d'Educació en Inspecció Territorial d'Educació de Castelló. Ha estat un docent actiu en l'ús de les TIC. Relacionat amb el tema, al gener de 2016 va publicar l'article "Les TIC: la seua utilitat en la funció docent del segle XXI" a la revista Supervisió 21. És una revista especialitzada de la inspecció d'educació. Els articles publicats estan indexats. Es pot consultar en línia https://goo.gl/sQFRBD

Tercera xarrada: La transformació digital de centres docents des de l'òptica de protecció de dades

El passat 14 de maig de 2018 en el CEFIRE de València, se celebrà la tercera xarrada de les jornades "La coordinació TIC com a eix dinamitzador en els centres educatius" per part de la ponent Ana Marzo, advocada especialista en noves tecnologies, el títol de la quals i resum us deixem a continuació:

La transformació digital que han patit els centres docents no escapa a la necessitat de dur a terme el compliment del Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), que serà plenament aplicable a partir del pròxim 25 de maig.

La nova normativa, que harmonitza el Dret Europeu en un Reglament comú, en alguns aspectes, com els conceptes, principis o drets dels interessats, conserva la regulació actualment aplicable, però modifica alguns altres i conté noves obligacions que hauran de ser complides pels Centres Docents, quan organitzacions obligades per la norma.

Els equips directius, professors/es, personal administratiu i auxiliar dels centres educatius en l'exercici de les seues funcions i tasques necessiten tractar dades personals d'alumnes i familiars, però, els dubtes sobre "allò permès i allò prohibit" i d'allò que està justificat en l'exercici de la funció educativa i allò que no, són constants i amb respostes a voltes complexes.

Garantir la protecció del dret fonamental a la protecció de dades per part de la comunitat educativa és un deure i un objectiu.

Saber com tractar les dades correctament és una necessitat de la comunitat educativa en un moment en què les TIC són eines fonamentals per a la gestió i l'aprenentatge dels i les alumnes i per a la comunicació entre professors/es, pares/mares i alumnes, i no es pot renunciar a elles.

Tractarem de fer una anàlisi del marc legal al que ens enfrontem amb el reglament europeu de protecció de dades en l'àmbit de l'Administració educativa i com afectarà als centres, el seu personal i les seues relacions amb alumnes i familiars.

Ana Marzo

Advocada Fundadora en 1996 d'Equip Març (consultoria de Protecció de Dades i Noves Tecnologies de la Informació) a Madrid i València. Sòcia en Whitan Law & Tech des de 2013. Desenvolupament de projectes de protecció de dades, màrqueting digital, propietat intel·lectual i administració electrònica. Auditoria de mesures de seguretat de protecció de dades.

Quarta xarrada: Drets d'autor i llicències lliures #CvTIC

El passat dia 28 de maigde 2018, se celebrà l'última de les sessions previstes dins de la jornada "La coordinació TIC com a eix dinamitzador en els centres". "Drets d'autor i llicències lliures", va ser el títol de la ponència en què Ignasi Labastida ens va parlar sobre la gestió dels drets d'autor en l'entorn acadèmic. La conferència va resultar molt interessant i recomanable per a qualsevol docent interessat en la creació de recursos educatius propis o bé en la creació d'obres derivades sense infringir drets de la propietat intel·lectual.
La ponència es va retransmetre en directe a les seus dels CEFIRE d'Elx, Xàtiva, València, Torrent i Castelló. A continuació teniu la gravació que es va fer de la ponència més el debat posterior de preguntes i respostes.

Ignasi Labastida

Doctor en Física per la Universitat de Barcelona. Responsable de la Unitat de Recerca i Innovació del CRAI de la Universitat de Barcelona a la direcció de l'Oficina de Difusió del Conill. Des de l'any 2003 és el líder del projecte de Creative Commons a l'Estat Espanyol.

Ponències especials: La gestió dels somnis en el camp acadèmic. Conferència-col·loqui a la Universitat Jaume I.