Aneu a la barra d'eines

Informació sobre la nova plataforma Aules: obertura 18 de setembre

A continuació informem d’alguns aspectes sobre l’obertura i les característiques de la plataforma Aules per al curs 2020-2021.

 • L’activació dels servidors d’accés al nou AULES es va realitzar el 10 de setembre. A partir d’aquests moments en els que està disponible la plataforma, abans d’obrir-la a tots els centres, es va a procedir a executar les proves de càrrega corresponents per a simular la futura càrrega real, amb la finalitat d’estressar el sistema i garantir el seu correcte funcionament així com una detecció proactiva de possibles paràmetres a ajustar.
 • En paral·lel, s’està treballant en la migració dels cursos de l’anterior plataforma per a facilitar el seu aprofitament en el present curs. La migració dels cursos de l’antiga plataforma està previst que finalitze el 25 de setembre. Fins aquesta data, els cursos s’aniran incorporant progressivament, dia a dia.
 • L’obertura generalitzada del nou AULES a tots els centres està prevista per al divendres 18/09, data en la que ja s’hauran realitzat totes les proves en la nova infraestructura, amb l’objectiu d’oferir les màximes garanties d’estabilitat de la plataforma. Ja que la plataforma ja està activa a falta de les proves de càrrega, és possible incorporar abans de la data anteriorment esmentada als centres que es prioritzen, perquè estiguen confinats o per qualsevol altre motiu.
 • A finals de setembre està previst el tancament de la plataforma antiga.

IMPORTANT: Per a que els centres puguen utilitzar AULES, és requisit necessari que hagen introduït prèviament els horaris en ÍTACA. Resulta habitual que la generació d’horaris per part dels centres es complete al llarg de la segona quinzena de setembre, per la qual cosa s’espera una entrada progressiva d’usuaris a la nova plataforma.

La plataforma estarà estructurada en nou segments diferenciats i independents, depenent del nivell acadèmic corresponent que curse l’alumnat (8 segments) o de l’espai d’organització i espais de pràctiques per als docents (1 segment).

L’accés a la plataforma, per a tots 9 segments, es farà des del lloc web estàtic allotjat a l’URL:

aules.edu.gva.es

Els nou segments diferenciats són els següents:

 • Infantil: aules virtuals dels ensenyaments d’Educació Infantil
 • Primària: aules virtuals dels ensenyaments d’Educació Primària
 • ESO: aules virtuals dels ensenyaments d’Educació Secundària Obligatòria
 • Batxillerat: aules virtuals dels ensenyaments de Batxillerat
 • FP: aules virtuals dels ensenyaments de Formació Professional en modalitat presencial
 • Semipresencial: aules virtuals dels ensenyaments de Formació professional en modalitat semipresencial
 • FPA: aules virtuals dels ensenyaments de Formació de Persones Adultes
 • Especials: aules virtuals dels ensenyaments d’Escoles Oficials d’Idiomes, Centres d’Educació Especial i aquells ensenyaments de règim especial que gestionen horaris amb ITACA com ara Conservatoris
 • Docent: aules virtuals de coordinació docent, de pràctiques i de preparació docent.

En els primers 8 segments, les persones docents podran crear les aules virtuals tenint en compte els seus horaris i grups enregistrats i publicats a Ítaca. D’aquesta manera, tal com es feia durant el curs anterior, cada docent podrà seleccionar aquells grups i alumnat que necessite incorporar a Aules mitjançant un senzill assistent en el segment que pertoque.

L’últim dels segments incorpora la possibilitat a totes les persones docents de crear cursos de coordinació, de preparació, de pràctiques i, si fos el cas, de formació entre docents.

També es podran aprofitar els continguts de les aules virtuals del passat curs acadèmic. Els responsables de la plataforma estan realitzant importacions massives i automatitzades des de la plataforma del curs anterior. Per qüestions tècniques no és possible assegurar que la totalitat dels cursos estiguen disponibles en el moment de l’obertura al públic. No obstant això, s’informarà dels avanços en la còpia. Per tant, els continguts del passat curs acadèmic es podran aprofitar d’alguna de les següents maneres:

 • Mitjançant la importació dels cursos existents: Moodle (Aules) permet, en el moment que es crea una aula virtual, importar els continguts des d’un altre curs existent. Per tant, els usuaris podran incorporar a les noves aules virtuals del curs 2020-2021 els continguts de les aules del curs anterior (si aquestes es troben disponibles).
 • Mitjançant la restauració dels fitxers de còpia de seguretat que les persones docents tinguen emmagatzemades en els seus equips (descarregades des de la plataforma del curs anterior). En aquesta ocasió cal tindre en compte que la grandària màxima de pujada d’arxius serà de 64Mb (per tant és possible que en alguns casos siga necessari fraccionar la importació per blocs).

Els usuaris de la plataforma utilitzaran les següents opcions per autentificar-se:

 • Docents: mitjançant les seues credencials d’Ítaca.
 • Alumnat: utilitzant el seu NIA com a usuari  i mitjançant la contrasenya del curs passat o bé, en el cas de ser nous usuaris mitjançant una clau generada de manera automàtica en funció de les seues dades personals.
 • Altres usuaris registrats: mitjançant l’usuari i clau subministrats per la persona administradora d’Aules.

Com bé posa en la pàgina d’accés d’Aules, des d’ací també volem agrair a tota la comunitat educativa la paciència i comprensió  que esteu tenint i us demanem disculpes per la demora.

Seguirem informant de totes les novetats.

Trobareu informació d’Aules en el Portal CvTIC i en el nou Portal Aules