Aneu a la barra d'eines

Geolocalització dels Projectes d’Investigació i Innovació Educativa en centres educatius de la Comunitat Valenciana

Ens complau poder compartir amb tota la comunitat educativa les accions innovadores que es porten a terme als centres educatius de la Comunitat Valenciana amb el mapa de geolocalització dels Projectes d’Investigació i Innovació Educativa, PIIE.

Els projectes geolocalitzats són els seleccionats en la convocatòria de subvencions i assignacions econòmiques per a Projectes d’Investigació i Innovació Educativa 2017 que es van desenvolupar al llarg del curs 2017-18.

L’objectiu principal és fer visible una part de l’ingent del treball innovador que es porta a terme als nostres centres i que transforma i millora l’educació en la nostra Comunitat, dia a dia. Es pretén que els centres troben referències i coneguen projectes innovadors que servisquen com a inspiració per a enllestir accions transformadores d’èxit en funció de les seues necessitats i del seu context. Podran fer la recerca segons la temàtica, l’etapa educativa, el tipus de centre o la ubicació geogràfica.

En fer clic a un projecte geolocalitzat, s’obri la seua fitxa en què apareix un enllaç a la guia de centres per tal de facilitar la informació del centre i permetre el possible contacte. També hi ha un accés al vídeo documental del projecte realitzat a més d’un resum explicatiu que ha proporcionat el centre en la seua memòria. Així mateix, s’hi indiquen les etiquetes que identifiquen la temàtica i metodologies tractades.

Podem trobar projectes de modalitat individual o agrupada quan un projecte està desenvolupat per més d’un centre. La tipologia pot ser de ‘Projecte nou’, quan és el primer any que ha estat seleccionat en la convocatòria, o ‘Projecte de continuïtat’, quan esdevé la continuació d’una acció començada en convocatòries anteriors.

El mapa es nodrirà amb els projectes seleccionats en cada convocatòria una vegada acabat cada curs acadèmic.

Aquest projecte s’ha portat a terme gràcies al treball conjunt de la Direcció General de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i l’Institut Cartogràfic Valencià, dinamitzat i coordinat per la Direcció General de Política Educativa. Junts fem un pas endavant amb la creació d’un espai que facilite la transferibilitat i la sostenibilitat de la innovació educativa visualitzant-se els centres amb projectes d’innovació que poden donar a conèixer, de primera mà, les dificultats i els èxits que s’han produït en la implementació dels projectes.

“Si hui ensenyem al nostre alumnat com ho féiem ahir, els estem robant el demà» John Dewey (1859-1952) pedagog, psicòleg i filòsof nord-americà.”