Aneu a la barra d'eines

Formes d’inserir un vídeo de Youtube en una entrada de Portal.EDU

Si volem inserir un vídeo, hi ha diverses formes per a fer-ho:

1. Podem apegar l’enllaç

Tan senzill com copiar l’URL del vídeo des de la barra d’adreces del navegador (o des del botó de “compartir” que mostra YouTube) i apegar-lo en la part de l’entrada on vulgueu que aparega. Portal.EDU detectarà que és un vídeo de YouTube i mostrarà el reproductor amb el vídeo inserit. Aquesta opció mostrarà el vídeo però no podrem controlar cap paràmetre com ara la mida del marc dins del qual es mostrarà el vídeo.

2. Amb un codi d’inserció

Les plataformes de vídeo més usades ens solen oferir un codi HTML amb l’etiqueta <iframe> amb diferents paràmetres però aquesta etiqueta no funciona en Portal.EDU. Cal transformar el codi que ens proporciona la plataforma de vídeo en un shortcode de WordPress. Com?

  1. Visiteu el vídeo en la mateixa plataforma YouTube i premeu en el botó “Comparteix”.
  2. Feu clic en el botó “Insereix” i copieu el codi proporcionat
  3. Substituïu els caràcters menor i major de l’etiqueta iframe (<>) pels caràcters obrir i tancar claudàtors([]), a continuació esborreu el tancament de l’etiqueta </iframe>.

Un exemple: imagineu que volem inserir aquest vídeo sobre com fer una entrada en Portal.EDU. Haurem de fer clic en “Comparteix” i després en “insereix”; allí, copiar el codi que apareix fent clic en copiar:

Després, l’apeguem en la nostra entrada del portal i el modifiquem fins que quede de la següent manera:

Podem modificar el valor dels paràmetres amplària (width) i alçària (height) per a variar la grandària del marc on apareixerà el vídeo

3. Amb l’editor Visual

Si utilitzem l’editor visual (Beaver Builder), existeix un mòdul concret per a inserir un vídeo. L’afegim i en “Tipus de vídeo” seleccionem “Incrusta” (en lloc de “Mediateca”). Aleshores només haurem d’apegar l’URL del vídeo. En la pestanya “avançat” Podrem configurar, igual com en la resta de mòduls, paràmetres d’espaiat, visibilitat, animació, etc.

 


Aquest article va ser publicat per primera vegada en el butlletí CvTIC núm 23 . Podeu explorar més butlletins en Aquesta pàgina