Aneu a la barra d'eines

Dibuixar en LliureX amb MyPaint

MyPaint és una aplicació destinada a la creació d’il·lustracions i dibuixos. Està especialment dissenyada per a aprofitar les possibilitats de les tauletes digitalitzadores sensibles a la pressió. Si bé s’obtindran els millors resultats disposant d’un d’aquests dispositius pot usar-se també amb qualsevol altre dispositiu com el ratolí o el touchpad o panell tàctil del portàtil.

Una de les seues característiques més interessants és que es pot ocultar totalment la interfície gràfica per a poder centrar l’atenció en el dibuix. Si s’usa en aquesta manera de treball pràcticament la totalitat de les funcions, pinzells i paletes poden ser invocades per una drecera de teclat quan es necessiten.

És una aplicació lliure multiplataforma capaç de córrer en sistemes operatius GNU/Linux, Mac i Windows.

Més informació:

Com s’usa

Com és habitual en moltes aplicacions, la tecla F11 dona accés a la manera de pantalla completa. Una vegada en pantalla completa prémer la tecla Tab oculta tots els panells deixant únicament el llenç.

Pràcticament la totalitat de les funcions disposen d’una drecera de teclat, però també es pot recuperar qualsevol dels panells acostant el cursor a les vores de la pantalla, la qual cosa farà visibles els menús o panells corresponents a aquest. Després de tornar al llenç els panells s’oculten automàticament i ens permeten concentrar-nos novament en el dibuix o il·lustració que estem realitzant.

Pots trobar alguns exemples de treballs realitzats amb  MyPaint en Deviantart: http://mypaint.deviantart.com/gallery/