Aneu a la barra d'eines

Comunicat Canal CvTIC

Des de l’equip de coordinació TIC hem parlat en més d’una ocasió de l’ús de Telegram com a eina útil que pot ajudar a enriquir l’Entorn Personal d’Aprenentatge (PLE) i ampliar la Xarxa Personal d’Aprenentatge (PLN) de tot docent.

Hi ha desenes de canals educatius des d’on rebre informació i desenes de grups on interactuar amb altres docents, grups i canals que es van creant d’una manera espontània i altruista a mesura que augmenten les necessitats d’estar informats així com de compartir experiències i preocupacions.

Aquest caràcter espontani fa que aquests grups tinguen cadascú la seua evolució. Alguns es queden sense ser usats i altres creixen en nombre d’usuaris i participació, la qual cosa pot generar, de vegades, discussions o desavinences entre els membres.

Quan es participa o es forma part com a membre d’aquests grups o canals, cal ser conscient que no tots tenen caràcter ni són canals oficials, més encara quan fan referència directa a informació de l’administració o institucional, i que allò que ens trobarem seran postures i parers molt diversos, més o menys vàlids però sense tindre la total i absoluta certesa que són les postures oficials o de l’administració.

En aquest sentit, volem expressar que l’equip de coordinació TIC del Servei d’Informàtica per als Centres Educatius (SICE) no té constància que hi haja cap grup de Telegram oficial de cap dels seus projectes, ni Aules, ni PortalEdu, ni LliureX, ni Mestreacasa, ni cap altre.

L’únic canal que està administrat actualment pels membres d’aquest equip és el Canal CvTIC en t.me/cv_tic

Continuem pensant que són llocs molt útils d’ajuda entre iguals amb el valor de ser espais on ningú està per damunt de ningú i el coneixement es comparteix de manera horitzontal.