Passeig per l’hortet (març i abril)

PASSEIG PER L'HORTET (març i abril)

Ací teniu un xicotet resum de com està el nostre hortet escolar durant aquest temps

 

En primer lloc, com hem canviat d'estació, de l'hivern a la primavera, nosaltres també hem canviat les plantes que tenim a l'hort. Hem arrencat i netejat tot el que teníem anteriorment, i hem plantat la collita de primavera i estiu. Com podeu veure, hem trasplantat les plantes que havíem fet planter, i també hem comprat altres que no tenim.

Hem plantat tomaques, tomaques cherry, albergínies, carabassí verd, dacsa, pimentó, carabassa, meló d'Alger i de tot l'any, gira-sol, encisams, alls tendres i alguna aromàtica.

També vam fer la collita de creïlles que vam plantar uns 3 o 4 mesos antes. Ens vam sorprendre de trobar tantes creïlles!

Vam acabar de preparar l'hivernacle, encoixinant també amb palla! Ens ha quedat d'allò més bé! I després vam col·locar les canyes per a entutorar les tomaques.

Tot i voler plantar a l'hivernacle per a que ens done temps a poder collir alguna hortalissa, hem tingut altres problemes com són l'aparició de moltes baboses que estan dificultant-nos molt la tasca, ja que s'han menjat algunes carabasses, carabassins, els cogombres i els melons. Estem intentant evitar-ho, sempre d'una manera ecològica, aplicant cafè, closques d'ou i terra de diatomea. Esperem sol·lucionar-ho prompte!

En quan a les faves, hem seguit cultivant-les, i anem menjant-se-les, ja que estan boníssimes. També podeu observar alguns insectes que ens visiten a l'hortet, com la nostra amiga la marieta!

Finalment hem trasplantat algunes plantes com el romer o l'espígol prop de l'hort ja que aquests són molt beneficiosos. Els hem plantat al costat dels lliris blaus que van plantar altres anys i que acaben de fer flor!

IMG_20210414_124542