Espais per a l’Emprenedoria

El sentit d’iniciativa i emprenedoria és una de les vuit competències clau per a la formació contínua definides per la Unió Europea. La creació d’espais per a l’emprenedoria en formació professional és una de les actuacions de caràcter estratègic per a la modernització de l’actual sistema de Formació Professional.


Des del CIDA, com a part de la DGFP, s’estan duent a terme plans d’emprenedoria a les aules de Formació Professional, per a reforçar als centres com a incubadores innovadores i ecosistemes de competències que engloben activitats d’aprenentatge, formació i investigació, inclòs el suport a l’emprenedoria i els recursos digitals i innovadors de la FP per a tots/as.


Com a part dels plans d’emprenedoria, s’ha elaborat una guia per a la transformació d’aules en espais d’emprenedoria. L’objectiu d’aquesta guia és ser un document obert, flexible i de suport per a tots aquells centres educatius i professorat que desitgen desenvolupar activitats d’emprenedoria, acompanyant a l’alumnat en la seua aventura inicial i generar un ecosistema emprenedor estable en l’àrea d’influència del centre.


En els continguts de la guia es mostren, des dels objectius del projecte emprenedor, a qui seria l’equip de persones que participaran en aquest, així com que tipus d’accions es poden dur a terme per a aconseguir elsobjectius, com són la realització de jornades de sensibilització, formació del professorat, creació i equipament delsespais, fent-se una referència a la importància de la creació d’una xarxa de socis i col·laboradors a l’entorn del centre.

Enllaç per a la descàrrega de la guía:

Guía CIDA de l’aulas de emprendimiento.

Guía CIDA para la elaboración de visitas 360. 

Enllaços de bonespràctiques: