El nostre Col·le

La nostra escola, el CEIP. Cervantes de Monòver segons el seu nom actual, va nàixer com a Escola Graduada secció, xiquets i xiquetes fa molts anys, en el segle passat, l'any 1929.

Però no és una entitat antiga, arcaica o passada de moda; està viva i molt actual en cadascun dels membres de la seua comunitat educativa: 377 alumnes, les seues famílies i els 31 professionals donant cadascun el millor de si mateix per a configurar tots units el dia a dia del Centre. No oblidant el personal no docent que també és fonamental per al seu funcionament ordinari.

Uns alumnes que, amb la seua alegria, les seues necessitats, les seues inquietuds, omplin les aules i corredors i donen sentit al treball d'uns professionals que estan a l'altura per a donar resposta al creixement intel·lectual de tots i cadascun d'ells. Des de sempre, però potser més acusat en l'última època, el claustre s'ha mostrat sensible a les últimes tendències metodològiques per a donar resposta a una societat cada vegada més complexa: treball per projectes, plans de millora contínua, aprenentatge cooperatiu, introducció de la tecnologia a l'aula, intel·ligències múltiples, comunitats d'aprenentatge, etc…

Tota aqueixa formació dels mestres i mestres fa que el col·legi Cervantes tinga una personalitat, una manera de treballar i una manera d'integrar tots els estaments que el formen, que ho fa singular a Monòver.

Sensibles a la responsabilitat de donar resposta a les necessitats dels nostres alumnes, l'equip d'Atenció a la Diversitat capitanejat pel nostre director, sempre amb el suport del Claustre de Professors, han fet possible que l'Administració Educativa òbriga en el Centre, en el curs 2016-17, una aula CyL (Comunicació i Llenguatge); també tenim un Projecte Esportiu de Centre, introduïm a l'alumnat en el joc dels escacs, tenim en funcionament la biblioteca escolar, completant la formació dels nostres xiquets i xiquetes amb una àmplia oferta d'activitats extraescolars tan lúdiques, com a culturals o formatives, segons els seus interessos o edat.

Però el nostre benvolgut col·legi Cervantes de Monòver ha tingut una vida molt intensa. Quan va nàixer presentava una estructura sexista, separant els alumnes i les alumnes, per descomptat, fruit de l'època, fins al curs 1953-54, en el qual es va celebrar el primer claustre de mestres i mestres. Va viure la Guerra Civil, servint les seues instal·lacions com a hospital.

En la dura postguerra es munta un rober escolar i, en un altre moment de la seua història, es van impartir classes de Cort i Confecció i Tècniques Mercantils.

Amb el temps es van dur a terme diferents obres de millora, destacant la instal·lació de la calefacció central en el curs 1980-81, amb el suport d'empreses, comerços i particulars impulsats per l'Associació de Pares d'aqueix moment.

També amb motiu de la celebració del 75 aniversari, en el curs 2003-04, es realitzen obres de millora importants: es comuniquen les dues ales de la planta baixa i la superior, s'amplia la calefacció a totes les estades del Centre, s'alicaten aules i corredors, es renoven els banys i s'instal·la l'ascensor.

Ha sigut, el nostre Col·legi, l'alma mater de la resta de centres públics de la localitat. D'ell es va desglossar en el seu moment l'Azorín, en el curs 1982-83 l'Escriptor Canyis i en el curs 1984-85 el Ricardo Leal.

Els nostres alumnes han rebut nombrosos premis tant locals com provincials i autonòmics, i fins i tot nacionals com va ser el disseny del segell oficial de l'Exposició internacional de Sevilla de 1992.

Tots els alumnes, les seues famílies, educadores, conserges, personal de menjador i neteja, juntament amb els mestres i mestres que han passat o estan actualment, configuren el que són “Les Escoles” de tota la vida i el Cervantes de hui i de sempre.

L'escola de sempre…
                           el col·legi de tots…
                                                       el teu col·legi.

                                                                            Juana de Jesús Rodríguez