ERASMUS +. (Dia 3)

Tercera jornada del “Job Shadowing a Tessalònica”. Després de les sessions d’ahir, hui hem observat el treball de la competència digital i escrita, a través de l’ús dels Ipad. També ens han explicat que l’alumnat de 4t a 6é tenen el seu propi dispositiu mòbil; tot açò després de passar la pandèmia de la COVID-19.  

En aquestes sessions, ens hem presentat i hem conversat  amb l’alumnat a les aules. Hem seguit observant la plataforma corporativa, així com altres aplicacions que nosaltres també coneixem i usem a les nostres classes (Paddlet, Canva…). Tot seguit ens han explicat dos projectes que han fet al centre. Un d’ells era la creació d’històries digitals, on mostren l’evolució que hi ha als grups en el desenvolupament del treball de mentoria amb els cursos inferiors, detallant els moments més emocionals. Altre dels projectes que han realitzat tractava demostrar com afecten a la nostra vida els diferents invents al llarg de la història; creant així els seus propis materials d’aprentatge. Al centre, en grup prenen els acords generals (text, imatges a usar, transicions…) i a casa desenvolupen part del treball individual.  

Al llarg dels projectes hem pogut observar el tractament de diferents sabers d’altres àrees no lingüístiques, realitzant així el treball CLIL. També ens han indicat que l’alumnat es coneixedor dels instruments d’avaluació (rubriques), per tel de fomentar la seua autonomia. 

 Al llarg del matí també hem pogut estar amb altres docents a una altra pràctica amb una de les mestres d’EF i altra tutora. Hem pogut veure com estan preparnt una activitat multicultural.  L’alumnat de 4t grau estava treballant una situació d’aprenentatge on la cultura i el ball espanyol eren protagonistes. (Això es plasmarà  en un producte final on cada grau presentarà un país d’Europa a la resta del centre i famílies). 

La mestra tutora els introduïa personatges importants (Cervantes, Picasso,,,) i la mestra especialista estava iniciant igualment el treball d’una coreografia que fusionava pasdoble i flamenc. 

Ha sigut una experiència fantàstica!