DIPLOMA UNO ENTRE CIEN MIL.

Queridos amigos,

Os enviamos el diploma de vuestra participación en la VII Edición de La Vuelta al Cole contra la leucemia infantil.


Junto a más de 410 centros educativos y más de 169.00 participantes nos habéis ayudado a recaudar, hasta el momento, más 147.000 € que irán destinados íntegramente a la investigación de la leucemia infantil. 


Gracias por ser un #ColeEntreCienMil


Aún hay centros que corren más adelante, así que si conocéis algún centro que quiera unirse al mayor movimiento escolar contra la leucemia infantil sería increíble animarles… ¡Juntos somos más fuertes!


Gracias de corazón por vuestra implicación, ojalá el año que viene os podamos tener de nuevo a nuestro lado.


Un abrazo enorme,

Equipo Unoentrecienmil

Estimats amics,

Us enviem el diploma de la vostra participació a la VII Edició de La Volta al Col·le contra la leucèmia infantil.

Al costat de més de 410 centres educatius i més de 169.00 participants ens heu ajudat a recaptar, fins ara, més 147.000 € que aniran destinats íntegrament a la investigació de la leucèmia infantil.

Gràcies per ser un #ColeEntreCienMil

Encara hi ha centres que corren més endavant, així que si coneixeu algun centre que es vulgui unir al major moviment escolar contra la leucèmia infantil seria increïble animar-los… Junts som més forts!

Gràcies de cor per la vostra implicació, tant de bo l’any que ve us puguem tornar a tenir al nostre costat.

Una abraçada enorme,

Equip Unoentrecienmil

Treballem el dia de la dona en Educació Física.

El dia 8 de març se celebra el dia de la dona.

Per aquest motiu, des de-de l’assignatura d’Educació Física hem volgut conscienciar al nostre alumnat de tots els cursos del centre, tant d’Educació Infantil com d’Educació Primària, del paper rellevant de la dona en l’esport, donant visibilitat aquelles dones que han aconseguit triomfs importants, però que no han tingut la repercussió mediàtica que caldria.

És important no sols que el tractament mediàtic siga igualitari sinó que cal ressaltar l’esport com un mitjà per «anotar punts per a la igualtat de gènere»

La pràctica de l’esport (ni que siga en mode aficcionat) té grans beneficis en la salut física i mental, ja que promou el benestar, eleva la qualitat de vida, millora l’autoestima i inculca capacitats de lideratge, perseverança i treball en equip, entre tants altres profits. I en l’àmbit professional, les dones en l’esport desafien els estereotips de gènere i es converteixen en font d’inspiració i model a seguir.

NO A LA GUERRA

Divendres 4 de març es va fer un minut de silenci i es va llegir un manifest de Tomàs González tal de conscienciar i mostrar al nostre alumnat el rebuig a les guerres i la importància de la resolució pacifica dels conflictes, l’empatia i la pau.

SOMNIS D’INFANTS

Si hi hagués un lloc on els xiquets poguéssim governar, podríem tots ensenyar als més grans que ens cal unir les mans.

Primer de tot treure la fam, les guerres i els soldats, donar-li al món l’oportunitat de viure sempre en pau.

Esborrar les fronteres,obrir les barreres, la Terra és la nostra llar.

Donar pas a les eres, camins i dreceres,el temps està al nostre costat.

Volem que als nens d’arreu del món els hi arribe aquest senyal ,que tinguin fe i ho aconseguirem el dia de demà.

Unim-nos tots per fer aquest cant en nom de l’amistat,alcem la veu i amb els nous companys juguem a fer-nos grans.

Esborrem les fronteres,obrim les barreres ,la Terra és la nostra llar.

Donem pas a les eres,camins i dreceres,el temps està al nostre costat.

Tomàs González

ESTALVIEM AIGUA A L’ESCOLA…I A CASA.

El consum mitjà de litres per habitant i dia a Espanya se situa en 132 litres… 

Espanya està per damunt de la mitjana europea i concretament, la Comunitat Valenciana és la que més aigua consumeix del territori espanyol (163 litres/persona/día). És evident que tenim molt de marge de millora. 

A vegades no és senzill visualitzar el volum d’aigua… però imagina 163 botelles d’aigua de litre per a cadascun al dia! 

Educar en els hàbits de consum responsable de l’aigua és fonamental per a aprofitar al màxim aquest recurs. 

Molts hàbits domèstics sostenibles són traslladables a l’escola. 

Els consells més efectius a l’escola i a casa són: 


1. El WC no és una paperera i els desaprofitaments que tires per ací poden provocar grans problemes en les plantes de tractament i afectar la fauna marina. Amb cada descàrrega podem perdre entre 6 i 10 litres d’aigua. 

2. En el WC, utilitza una descàrrega de dos botons, n’hi ha de 3 i 6 litres; o un sistema d’un sol botó amb interrupció de descàrrega amb la segona pulsació. Si no pots permetre’t canviar el sistema, pots optar per una alternativa casolana com col·locar una o dues botelles amb aigua dins de la cisterna. Amb això pots estalviar el 50% del que estaves gastant fins ara. 

3. No oblides revisar l’estat de les aixetes i de les cisternes. Una aixeta que degota perd uns 30 litres al dia. 

4. Regula adequadament els temporitzadors de les aixetes perquè no malbaraten massa aigua.


5. La instal·lació d’atomitzadors en les aixetes és molt important per a poder estalviar aigua. Els atomitzadors són uns xicotets artefactes que es col·loquen en l’eixida de l’aigua de les aixetes i que permeten mesclar l’aigua amb aire. Així aconseguiràs una sensació de major doll amb una menor quantitat de líquid, la qual cosa et permetrà estalviar aigua. 

6. Si has de canviar les aixetes de casa, és millor que tries aixetes monocomandament. Aquest sistema permet estalviar fins a 170 litres d’aigua al mes.


7. Sempre que et raspalles les dents recorda fer-ho amb l’aixeta tancada. Pots utilitzar un got per a esbandir-te les dents i després aclarir el raspall. Tindre l’aixeta oberta gasta de 5 a 15 litres per minut. Aconseguiràs estalviar uns 20 litres. 

8. A la dutxa tanca l’aixeta mentre t’ensabones. Perds 12 litres d’aigua aproximadament cada minut.


9. Utilitzant electrodomèstics de baix consum també pots estalviar aigua. Per exemple, amb una rentadora Classe A pots estalviar fins a 12000 litres d’aigua de mitjana a l’any. L’ús d’aquesta mena d’aparells permet estalviar fins a un 40% de l’aigua utilitzada. 

10. Si necessites descongelar aliments, mai ho faces sota l’aixeta. El millor és col·locar-los dins de la nevera perquè es descongelen a poc a poc. Si l’aliment serà consumit al poc temps, pots deixar-lo fora a temperatura ambient i fora de la bossa per a accelerar la descongelació. Així aconseguiràs estalviar fins a 15 litres d’aigua.


11. Per a llavar fruites i verdures és millor utilitzar un bol amb aigua. Després podràs utilitzar-la per a regar les plantes. 


12. Prendre la decisió de dutxar-te en lloc de banyar-te suposa l’estalvi de més de 60 litres.


13. Quan et dutxes, sobretot a l’hivern, hem d’esperar una estona fins que isca l’aigua calenta. Aprofita per a recollir aqueixa aigua en un poal i utilitzar-la per a regar les plantes, el WC o fregar la casa.


14. Quan llaves els plats a mà, no oblides tancar l’aixeta. Acostuma’t a omplir l’aigüera d’aigua amb una mica de rentavaixella. Estalviaràs fins a 80 litres d’aigua en cada rentada.


15. Al contrari del que molta gent puga pensar, en determinades ocasions el millor és usar el rentavaixella. El seu ús permet estalviar fins a 100 litres, al voltant d’un 10% d’aigua, respecte a la rentada de plats manual. L’important és posar-ho només quan està ple. Si sou pocs a casa, potser només és necessari posar-ho cada dos o tres dies. 

16. Acostuma’t a tindre una botella d’aigua en la nevera. Així tindràs sempre aigua freda i no hauràs d’esperar amb l’aixeta oberta fins que isca freda.


17. Si disposes d’aire condicionat a la teua casa, pots recollir en un poal l’aigua que solta i utilitzar-la per al reg. És ideal per a això, ja que és similar a l’aigua de pluja, però atenció, no és apta per al consum humà. Si no tens plantes, pots utilitzar-la per a fregar la casa, el WC, etc. Això suposa l’estalvi d’uns 10 litres diaris.


18. Evita regar les plantes en hores centrals del dia per a evitar l’evaporació. Pots regar en fosquejar o a l’alba. Durant el dia, el 30% de l’aigua s’evapora.


19. És millor utilitzar sistemes de reg automàtic per a planificar l’horari bé en fosquejar o bé a l’alba, així les plantes retenen millor la humitat. 

20. Serà necessari revisar tot el sistema de reg almenys una vegada a l’any per a evitar possibles fugides d’aigua. Una connexió que perda aigua suposa una despesa de 2200 litres d’aigua a l’any. No oblides netejar els filtres per a no restar eficiència en el sistema. 

21. Si has de llavar el cotxe, és millor que utilitzes els safaretjos que hi ha per tota la ciutat. Llavar el cotxe a la teua casa amb la mànega suposa una despesa de fins a 500 litres d’aigua. Un túnel de rentada amb aigua reciclada, 40 litres i amb aigua sense reciclar, 150 litres. Encara que sens dubte, la millor de totes les opcions és llavar el cotxe amb el tradicional poal i esponja, així gastaràs tan sols 40 litres d’aigua. 

22. Si tens piscina a casa, no és necessari que la buides i òmpligues tots els anys. Si la cobreixes durant els mesos d’hivern i connectes la depuració cada 10 dies podràs mantenir l’aigua durant diversos anys. 

23. Si tens mascotes, aprofita per a banyar-los en llocs on es necessite reg. 

Psicomotricitat

 • Jocs per a xiquets/es de 3  , 4 i 5 anys.

MINIGYM

 • Búsqueda del tesoro

https://youtu.be/NWE5iLuDgGo

 • Posturas Yoga

https://drive.google.com/file/d/10_kEzw6Dfz45AnKPtjAuglFwO48DB8Mq/view?usp=sharing

 • El circuito del Pirata.

https://youtu.be/aA9aOXOtPMs

 • Juego por Rincones

https://youtu.be/4opQvde08l8

 • Cuento Motor

https://youtu.be/9GBIj9g4d0Q

 • Circuito, salto, reptación y carrera. Circuit salt, carrera, reptació.

https://youtu.be/2owUkYFfFaM

 • Rincones animados/ Racons animats

https://youtu.be/lvWvztooRWI

 • Cuento motor “Las aventuras de Julia”/ COnte motor “Les aventures de Julia”

https://youtu.be/ZLZCDHXqMRc

 • Cuento motor. A Blup llega un desconocido.

https://youtu.be/FSmaB9QC3WY

 •  Taller psicomotricidad

https://youtu.be/SbQX-28oW_g

 • Saltos, lanzamientos, carreras y recepciones

https://youtu.be/hl8uJW2T61A

 • Coreografía sencilla para trabajar la coordinación segmentaria y el sentido del ritmo.

https://youtu.be/G923_rJIPHg

 • Juego de mesa “La Psicomotricidad del ratón” para practicar la psicomotricidad.

https://drive.google.com/file/d/1ugcoI2vfYlq9soUaQNDHR6vIvOGDKLSK/view?usp=sharing

 

 

Jocs EF

JOCS INTERACTIUS

 

 • Joc de pilota valenciana per a tablets. Pots descargar ací l’aplicació.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sobilventures.trinquet&hl=es

Apple: https://apps.apple.com/es/app/trinquet/id1449373381

 • DIVERTILAND es un joc interactiu per a jugar a l’ordinador on podreu fer activitats relacionades en l’Educació Fisica. Divertiland es per a 1r i 2n curs, Ludoland per a 3r i 4rt curs. i Moviland per a 5é i 6é curs.
 • PASAPARAULA. Quant saps d’Educació Física? Ara pots jugar al famós joc de la televisió però esta vegada les preguntes seran d’Educació Física.

 

———————————————————-