Ruta a peu Segon Cicle: Rana de Gata – Olivera Mil·lenària Jesús Pobre – Barranqueres Xàbia

El passat dimecres 18 d’abril un centenar d’alumnes i set mestres del Segon Cicle de Primària del CEIP VICENTE TENA van realitzar l’eixida a peu que inicialment estava prevista pel primer trimestre, però que havia estat anul·lada pel mal oratge.

La ruta va començar al paratge d’origen musulmà de La Rana de Gata (allí ens va deixar l’autobús) recorrent a peu 10 Km d’autèntica natura a través de  camins, sendes i camps fins arribar a Xàbia. Tot açò passant per llocs emblemàtics com l’Olivera Mil·lenària de Jesús Pobre, les Barranqueres de Xàbia i el Pou de Castell.

Per si faltava alguna cosa, ja en terme de Xàbia, rodejats de bancals d’oliveres i vinyes entropessàrem amb una imatge meravellosa i irrepetible: Un veí (d’avançada edat) llaurava el seu bancal de vinya a la manera tradicional, com feien els nostres avantpassats, amb una haca (cavall) preciosa estirant d’un forcat. Els xiquets i xiquetes contemplaren l’escena bocabadats admirant el treball i la noblesa de l’animal ben guiat pel seu amo, vigilats tots pel vell Montgó… tot un regal per a la vista i els sentiments.

A pesar de la calor els alumnes gaudiren d’una jornada inoblidable i el seu esforç (sols tenen 8 o 9 anys i aguantaren com uns campions) va ser recompensat amb uns bons coneixements, hàbits i sobretot vivències.