El CEIP lo Campanar es troba a la localitat d’Alcalà de Xivert, al nord de la província de Castelló, a la comarca del Baix Maestrat, a 50 quilòmetres de Castelló, amb una població de 8.175 habitants. El terme municipal d’Alcalà de Xivert està format per dos zones clarament diferenciades: la zona interior formada pel poble d’Alcalà de Xivert i el nucli coster, on trobem: Alcossebre, Les Fonts i Cap i Corp. Aquests tres últims nuclis ens ofereixen una important infraestructura turística, cosa que ha produït un notable increment de la població. Fent-se necessari el augment dels serveis, un dels quals ha sigut la creació d’un nou col·legi d’educació Infantil i Primària, per atendre la demanda educativa conseqüència del abans dit. Per tant en el terme municipal d’Alcalà de Xivert hi trobem dos col·legis públics, un situat a la població d’Alcalà i l’altre al nucli coster.
La seva orografia està composta principalment per dos sistemes muntanyencs que ocupen i componen bona part del mapa municipal: la serra de les Talaies en la seva porció N.O. i la serra d’Irta, paral·lela al mar des de la mateixa arrel, des d’Alcossebre a Peníscola, formant altres estriacions menors com la serra de Xivert que ocupa el centre geogràfic territorial. El terme municipal d’Alcalà de Xivert limita amb les localitats de La Salzadella, Santa Magdalena de Polpís, Peníscola, Les Coves de Vinromà, Vilanova d’Alcolea, Benlloch i Torreblanca.
L’entorn socioeconòmic es basa en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. L’agricultura, històricament el fonament de l’economia gaspaxera, ha retrocedit en els darrers anys. La superfície cultivada s’ha reduït a la meitat en els darrers 50 anys, i sols interessen les zones amb reg. Els cítrics han augmentat però actualment estan en crisi. De la zona d’horta destaca la tomata de penjar. La ramaderia és troba majoritàriament a les granges de porcs i d’aviram.
La indústria està representada per construcció de mobles de cuina i els seus derivats, teixits, peces de vestir, dipòsits de materials de construcció, molins d’oli, fusteries, reparació d’automòbils i afins, així com diversos magatzems de fruites on es manipulen, envasen i comercialitzen molts dels fruits del terme municipal.
El turisme és el principal sector econòmic d’Alcalà. A tota la costa s’ha incrementat el desenvolupament turístic, amb nous apartaments. Aquesta evolució ha suposat un fort augment dels serveis relacionats: hostaleria, restauració, gestió immobiliària,…