PROCÉS D’ADMISSIÓ DE NOVES MATRÍCULES. CURS 2020-2021
El procés d’admissió és el procés pel qual tot l’alumnat participa per a incorporar-se per primera vegada al sistema educatiu, per a iniciar una nova etapa en un centre diferent de l’actual o quan desitja canviar de centre.
Una vegada s’obté una reserva de lloc escolar a través del procés d’admissió, comença el període de matriculació.
- L’alumnat nascut en 2018 pordà matricular-se en l’últim curs de primer cicle d’educació Infantil. (2 anys)
- L’alumnat nascut en 2017 podrà matricular-se fer en el primer curs del segon cicle d’Educació Infantil. (3 anys)
- Els nascuts en 2014 podrà matricular-se en primer curs d’Educació Primària. (1r de primària)
PROCEDIMENT D’ADMISSIÓ
En el seu CAPÍTOL II Mesures extraordinàries i específiques del procediment d’admissió de l’alumnat i inici de curs 2020-2021, Article 5. Tramitació electrònica del procediment d’admissió als ensenyaments d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria.
1. El procediment d’admissió als ensenyaments d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, per al curs 2020-2021 es tramitarà de manera electrònica.
2. Cada persona sol·licitant formularà una única sol·licitud que contindrà una declaració responsable de cadascuna de les circumstàncies requerides per a l’admissió.
Caldrà aportar totes les dades requerides i es podrà realitzar un llistat fins a 10 centres per ordre de prioritat.
Consulta els codis dels centres triats: http://www.ceice.gva.es/va/web/centros-docentes/consulta-general
3. En el moment de formular la sol·licitud no es requerirà l’aportació de la documentació acreditativa de les circumstàncies declarades.
4. Els resultats en els processos d’admissió en els centres docents sostinguts amb fons públics es comunicaran a través de la seu electrònica de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.
5. La formulació de reclamacions al resultat provisional i definitiu d’admissió de l’alumnat es realitzarà per mitjans electrònics.
6. En el procediment d’admissió als centres docents sostinguts amb fons públics les persones interessades podran usar els següents sistemes de verificació d’identitat a fi de formular la sol·licitud d’admissió:
- Certificat digital emés per l’Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica de la Generalitat (ACCV).
- Sistema d’identitat electrònica per a les administracions Cl@ve Permanent. VIDEO TUTORIAL
- eDNI, amb el seu respectiu lector.
- Combinació del DNI i IDESP o número de suport, juntament amb la acceptació de comprovació davant el Ministeri de l’Interior
- Combinació del NIE i IXESP, juntament amb l’acceptació de comprovació davant el Ministeri de l’Interior.
- Número de Certificat de Registre de Ciutadania de la Unió Europea, precedit per la lletra C, juntament amb l’acceptació de comprovació davant el Ministeri de l’Interior.
CRITERIS DE BAREMACIÓ
1. Germans: 15 punts
Per cadascun dels germans o germanes matriculats en el centre, si aquests estan cursant ensenyaments sostinguts totalment amb fons públics en ell i continuaran assistint a aquest, en el curs escolar per al qual se sol·licita l’admissió.
Documentació que acompanyarà a la sol·licitud:
Si els cognoms no són coincidents, s’acreditarà la relació mitjançant el llibre de família, certificat del registre civil o sentència per la qual s’adjudique la tutela.
2. Pare o mare treballadora del centre docent: 5 punts
Documentació que acompanyarà a la sol·licitud:
Aquesta circumstància serà acreditada per la direcció, en cas de centres públics o pel titularitat si es tracta d’un centre privat-concertat.
3. Domicili: Àrea d’influència, 10 punts; àrea limítrofa, 5 punts
Quan els progenitors tenen domicilis diferents, el domicili a l’efecte de baremació serà el del progenitor que tinga la custòdia. Si la custòdia és compartida, es considerarà com a residència on estiga empadronat l’alumne o alumna.
El lloc de treball del pare, de la mare o del tutor podrà ser considerat, a instàncies del sol·licitant, amb els mateixos efectes que el domicili familiar.
Quan l’alumne o alumna residisca en un internat, es considerarà el domicili de la residència com a domicili de l’alumne o alumna i això sense perjudici de l’aplicació de les normes específiques per a aquest supòsit que es dicten en el desenvolupament de l’apartat 2 de la disposició addicional sisena del Decret 40/2016.
4. Renda familiar: RVI 4 punts; renda en funció el IPREM de 2 a 3,5 punts.
Si algun membre de la unitat familiar és beneficiari de la Renda Valenciana d’Inclusió (RVI): 4 punts
Les rendes anuals de la unitat familiar es valoraran d’acord amb l’Indicador Públic de Renda a Efectes Múltiples (IPREM: 7.519,59€) corresponent a 14 pagues, assignant la següent puntuació:
Renda anual per càpita igual o inferior a la meitat del IPREM: 3,5 punts
Renda anual per càpita superior a la meitat del IPREM i inferior o igual al IPREM: 3 punts
Renda anual per càpita superior al IPREM i inferior o igual al resultat de multiplicar el IPREM per 1,5: 2,5 punts
Renda anual per càpita superior al resultat de multiplicar el IPREM per 1,5 i inferior o igual al resultat de multiplicar el IPREM per 2: 2 punts
Documentació que acompanyarà a la sol·licitud:
En tots dos casos, hauran d’emplenar l’Annex VI.
5. Família nombrosa: General, 3 punts; Especial, 5 punts
Documentació que acompanyarà a la sol·licitud:
Títol oficial de família nombrosa que fa referència a l’article 5 de la Llei 40/2003, de 18 de novembre, de protecció de les famílies nombroses.
6. Discapacitat: de 3 a 7 punts
Discapacitat de l’alumne/a:
Del 33 al 64%: 4 punts
Igual o superior al 65%: 7 punts
Discapacitat dels pares, mares o germans/as de l’alumne, per cadascun:
Del 33 al 64%: 3 punts
Igual o superior al 65%: 5 punts
Documentació que acompanyarà a la sol·licitud:
Certificat corresponent o targeta acreditativa de la condició de persona amb discapacitat emesos per la conselleria competent en matèria de benestar social.
Resolució per la qual es reconeix als pares o mares, tutors o tutores i germans o germanes, en el seu cas, una pensió d’incapacitat permanent en el grau de total, absoluta o gran invalidesa, i els i les pensionistes de classes passives que tinguen reconeguda una pensió de jubilació o de retir per incapacitat permanent.
7. Família monoparental: general, 3 punts; especial: 5 punts
Documentació que acompanyarà a la sol·licitud:
Títol de família monoparental expedit per la conselleria competent en matèria de família (Decret 19/2018, de 9 de març, del Consell).
Segons el Decret 19/2018, de 9 de març, article 21, no és acumulable a la puntuació obtinguda per família nombrosa.
8. Observació a la baremació:
La falsedat en les dades aportades donarà lloc a l’anul·lació de la sol·licitud, i s’escolaritzarà l’alumne/a en les places vacants una vegada finalitzat el procés d’admissió.
MARC LEGAL
- Ordre 7/2016, de 19 d’abril, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es regula el procediment d’admissió de l’alumnat en els centres docents sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana que imparteixen ensenyaments d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat.
- Decret 40/2016, de 15 d’abril, del Consell, pel qual es regula l’admissió en els centres docents públics i privats concertats que imparteixen ensenyaments d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat.
- Decret 35/2020, de 13 de març, del Consell, de modificació del Decret 40/2016, de 15 d’abril, pel qual es regula l’admissió en els centres docents públics i privats concertats que imparteixen ensenyaments d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat.
- Decret Llei 2/2020, de 3 d’abril, de mesures urgents, en l’àmbit de l’educació, de la cultura i de l’esport, per a pal·liar els efectes de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19. Capítol II.