DIA DE LA PAU AL 103

El passat 30 de gener es va celebrar al centre el dia de la Pau de la mà de l’activista i bloguera pakistanesa Malala Yousafzai qui als onze anys d’edat (2009) començà a escriure un blog on reflectia la discriminació de què són objecte les dones musulmanes al Pakistan, especialment a partir de les seves vivències.

La nostra alumna de 6é pakistanesa, Ameema, va llegir les reflexions que tots els cursos des varen fer després de conèixer el llibre “el lápiz mágico” de Malala.

Aquestes són les seues impresions:

INFANTIL

Recepta per a construir la PAU. Són 3 ingredients: abraços, besos i un cor ple d’amor. L’amor és el motor del món.

PRIMER CICLE

Els xiquets i xiquetes de primer cicle volem dibuixar, igual que Malala, més diàleg entre amics, ser més solidaris i defensar a qui ho necessita. Entre tots podem aconseguir, des de l’escola, dia a dia, la Pau.

SEGON CICLE

Si tuvieramos un lápiz mágico dibujaríamos …

  • que el Fortnite nos enseñara que aprender es divertido
  • los continentes unidos para estar más cerca de la familia.
  • un mundo limpio de contaminación y lleno de árboles
  • más médicos, más ambulancia y más escuelas y borraríamos las armas,, las bombas, el racismo y la violencia para cuidarnos en vez de destruirnos.
  • cambiaría el color negro del miedo por el blanco de la paz …

TERCER CICLE

Malala és una persona lluitadora, atrevida, valenenta, amant de l’educació, un gran exemple per a tots i totes. Les diferències uneixen i no separen, si cada un de nosaltres aportatem el nostre granet d’arena el món serà molt millor.

“Un niño, un profesor, un libro y una pluma pueden cambiar el mundo. La educación es la única solución”

Malala Yousafzai

Premio Nobel de la Paz 2014