PATI COEDUCATIU / HORT

preparem l’hort

 

PREPARANT L’HORT

Després d’acabar la collita del que vam plantar i sembrar al novembre, ens toca arreglar i preparar el nostre hort per a plantar i sembrar de nou. Alguns ensenyem als nostres companys com es fa i altres aprenen amb moltes ganes. Anar a l’hort ens encanta i ens ho passem molt bé. Mireu amb quina energia treballem!!

Composteres per a l’hort

 

COMPOSTERES PER A L’HORT 

Aquestes setmanes l’alumnat de 3r cicle ha participat en un taller de creació de composteres a partir de fulles seques i restes de productes (pells de plàtan, fulles d’enciam…) amb les educadores ambientals de la Diputació.
Cada curs ha soterrat part de la seva compostera en un bancal de l’hort i caldrà regar-les i anar reomplint-les, alternant capa seca amb capa humida, per obtindre el nostre adob ecològic…. ens queda esperar!

 

Planters d’hivern

 

PLANTERS D’HIVERN

Ja ha arribat l’hora d’adobar la terra i hem comptat amb la col.laboració de Juanjo, el pare de Lucía (6é), que ens ha lliurat unes quantes cabassades de fem… adob natural per al nostre hort.
L’alumnat ha pogut ajudar a escampar-lo per tots els bancals i continuarà aquesta tasca alguns dies més.
Abans de Nadal ja podrem plantar el planter d’hivern… quines ganes!!
Moltes gràcies Juanjo per la teua disponibilitat i col.laboració!!

octubre ’21

 

L’HORT DE L’ALBEA 

Durant aquest curs 2021-2022 continuem amb el projecte L’hort de l’Albea. 

Els mestres responsables, Tamara (infantil) i Salva (primària), realitzen setmanalment sessions amb tots els grups de l’escola en aquest espai natural. 

L’alumnat podrà gaudir de 5-6 sessions anuals on aprofitaran l’espai per realitzar les diferents activitats que requereix la cura d’un hort (llaurar, adobar, sembrar, plantar, collir,… ) i podran trobar solucions a diferents problemes que sorgisquen en la natura (insectes, plagues…), convertint-se en uns experts en la matèria. 

L’alumnat d’infantil ha quedat responsable de la cura de les llombrius que tenim a l’escola i, també, s’han penjat els hotels d’insectes que vam fabricar el curs passat per a que els habitants d’aquests puguen tindre un lloc on descansar i ens aporten beneficis a la nostra collita. 

Ara ja tenim la terra preparada per a començar amb el planter d’hivern. 

Que tingueu bona collita!

video pati 20-21

 

Aquest curs 2020-2021 el nostre projecte El pati, un espai coeducatiu i sostenible arriba a la seua fi com a Projecte d’Investigació i Innovació Educativa (PIIE).  Durant aquests anys hem realitzat moltes accions per a millorar aquest espai de convivència i coeducació per a que l’alumnat puga gaudir d’un temps lliure de qualitat. Hem inclòs l’hort i el reciclatge com a eixos vertebradors d’aquest projecte i seguirem treballant per a que continuen millorant el projecte d’escola que volem. 

Agraïm a la comunitat educativa la vostra implicació: famílies, professorat, alumnat, gent del poble… per fer del pati un espai més agradable. I és que JUNTS FEM PATI! 

HORT

 

L’HORT DE L’ALBEA CONTINUA EN MARXA

Durant aquest curs, continuem treballant la terra i conreant diferents verdures al nostre hort. 

Ja sabem com es fa i aquest treball cada vegada el fem més ràpid. 

Hem aprofitat materials de l’escola que s’anaven a llençar al fem i hem construït unes jardineres que decoren el pati de pedres. 

Esperem seguir cuidant-ho molt entre totes i tots. I és que alguns ja hem provat els encisams, les cebes, les bledes…

pintura mural

 

PINTURA MURAL

Com ja sabeu, l’alumnat del CEIP L’Albea ha iniciat el curs escolar participant en el taller de pintura mural al pati amb Laura, pintora de Laulaenlaseuatinta.
Aquesta activitat està dins del PIIE «El pati, un espai coeducatiu i sostenible» que venim realitzant els últims anys a la nostra escola.
Hem gaudit molt! Ha quedat preciòs!

 

video pati

 

EL PATI: UN ESPAI SOSTENIBLE I COEDUCATIU

curs 2019-2020

 

Hort 2

 

LA COLLITA DE L’ALBEA

Durant aquestes setmanes, la cura de l’hort continua i la collita  dóna molt de si. A mesura que anem collint, la repartim: primer, ha arribat a les vivendes tutelades de la Pelejaneta a través de l’Ajuntament i aquesta setmana hem fet «mercat» a la tanca de l’escola. Aquesta segona iniciativa continuarà a mesura que la collita vaja donant els seus fruits. 

El nostre treball segueix per tal que l’any vinent puguem aprendre una mica més de la natura a través de totes les activitats que ens proporciona aquest espai de l’escola. 
Seguim perquè la natura no s’atura.

hort

 

L’HORT DE L’ALBEA: LA NATURA SEGUEIX EL SEU CURS

 

Durant aquestes setmanes que no estem a l’escola, no ens hem oblidat del nostre hort, un projecte que havíem encetat aquest curs amb molta il·lusió de compartir amb el nostre alumnat. 

Encara que siga virtualment, volem compartir unes imatges de com el nostre pati segueix el curs de la primavera i com les primeres collites estan a punt. 

Ens hem posat en contacte amb l’Ajuntament per tal que a través dels Serveis Socials es puguen repartir aquests encisams, bròquils i altres vegetals que amb tant d’amor vam plantar i que el seu fruit estan donant. Us seguirem informant de què farem amb elles. 

Tot un espectacle per als nostres ulls. 

 

L’hort de l’Albea no s’atura!

        

 

     

III jornada pati

 
III JORNADA «JUNTS FEM PATI»
El dissabte 15 de febrer de 2020 va tindre lloc la III Jornada «JUNTS FEM PATI» en la qual la comunitat educativa de la nostra escola va gaudir d’un matí de treball, germanor i convivència dedicat a la millora progressiva de les possibilitats educatives del nostre pati. 
El treball es va distribuir en 3 grups, encarregats de jardineria, fusteria i pintura. 
La jardineria va replantar les herbes aromàtiques del nostre pati i preparar la decoració de l’hort; la fusteria va revisar les taules i les cuinetes i les va adequar, mentre que la part de pintura va pintar la zona de l’hort i del porxe per a que els xiquets i xiquetes puguen realitzar un taller de pintura pròximament. 
Totes les famílies i el professorat vam aportar un poquet de l’esmorzar, on vam poder provar dolços i menjar salat molt variat. 
Des de la comissió de pati agraïm la col·laboració i l’alta participació de les famílies, que novament ens il·lusionen per continuar endavant amb aquest projecte tan bonic. 
Perquè… JUNTS FEM PATI!

1a hort

 

L’HORT DE L’ALBEA

El nostre hort escolar ha començat a funcionar durant aquest curs 2019-2020 amb l’alumnat d’Infantil i de 2n cicle de primària de manera experimental. 
En aquests mesos hem aprés a preparar la terra, netejar-la i adobar-la per començar a plantar els primers cultius de l’hivern. 
Ens hem distribuït les verdures per bancals i tenim un hortet ben variadet: cebes, encisams, colflors, bròquil, jolivert, alls, faves… i el reg per goteig els ajudarà molt en el seu creixement. 
També aprenem sobre les plantes aromàtiques i els seus múltiples beneficis. 
Ara toca esperar que nasquen els fruits d’una feina emocionant, que continuarem desenvolupant i millorant. 
Ens encanta anar a l’hort!!
 

video pati

 

EL PATI: UN ESPAI SOSTENIBLE I COEDUCATIU

curs 2018-2019

 

mural d’escola

PINTEM UN NOU MURAL A LES PARETS DE L’ESCOLA

El pintor i pare d’uns alumnes de la nostra escola, Marco Maseda, ja pintat durant aquest mes un mural a les parets del pati verd, dins de les accions que s’estan realitzant en el projecte «Junts fem pati». Ha utilitzat sprays grisos i rosa per a la seua execució i les xiquetes i xiquets han pogut gaudir del procés, fent-li les preguntes que han considerat. Ha quedat ESPECTACULAR! 
Moltes gràcies Marco per la teua col·laboració.

PATI PER A TOT

PATI PER A TOT

Com ja sabeu el nostre pati ha anat millorant des del curs passat. És un gran avantatge, però no només per a jugar o fer Educació Física, sinó també per a realitzar qualsevol activitat de qualsevol assignatura.
A 5é-A, aptofitem el bon oratge per a fer jocs de gramàtica a les tauletes del pati de les pedres.
Estem tan a gust que no ens molesten els sorolls dels cotxes o dels altres xiquets.
Bon treball en equip, xics i xiques!

PISSARRES PATI

JA TENIM PISSARRES AL PATI D’INFANTIL

Després d’uns dies intensos com a pintors i pintores, ja hem realitzat una part de les pissarres pintades a les parets del pati per a poder expressar-nos, imaginar i crear a l’aire lliure.

PROJECTE INNOVACIÓ

PROJECTE INNOVACIÓ

A finals del passat curs, 2017-2018, l’escola va presentar el projecte: «El pati: un espai coeducatiu i sostenible» dintre dels projectes d’innovació i ens és grat comunicar-vos que hem sigut seleccionats per la Conselleria d’Educació com a projecte d’innovació educativa pel que ens han atorgat una ajuda econòmica per continuar treballant i adequant el nostre pati.

Gràcies a tota la comunitat educativa per participar i ajudar a que aquest projecte fóra possible, només ens queda animar-vos a continuar treballant conjuntament perquè els vostres fills i nostres alumnes  puguen divertir-se i alhora aprendre en aquest espai.

JORNADA DE CONVIVÈNCIA JUNTS FEM PATI

 

I JORNADA DE CONVIVÈNCIA JUNTS FEM PATI

 

El passat dissabte 5 de maig vam obrir l’escola a tota la Comunitat Educativa per a fer la primera jornada de transformació del pati.

Ens vam distribuir en tres zones on es van realitzar treballs de jardineria, fusteria i pintura. L’AMPA es va encarregar de preparar l’esmorzar de germanor.

Agraïm la col·laboració de tots els assistents per fer possible aquest projecte en el que estem molt il·lusionats.

Us esperem a les properes jornades de JUNTS FEM PATI!!

 

 

SETMANA CULTURAL

 

SETMANA CULTURAL

Els passats dies 26, 27 i 28 de març vam celebrar a la nostra escola la Setmana Cultural, amb la temàtica del pati.

Seguint la dinàmica del curs passat, es van barrejar tots el alumnes des d’infantil fins a 6è, en 7 grups.

Cada grup va anar passant pels 7 tallers, durant els dos primers dies: pintura de pati, plantes aromàtiques, cuina, jocs populars, arbres, jocs de taula i ioga.

El tercer dia vam celebrar una «gimcana» amb els alumnes de primària que es van reunir, en acabar, amb el alumnes d’infantil a l’ermita. Allí ens vam menjar la mona que vam elaborar al taller de cuina.

Donem les gràcies per la participació i col·laboració dels experts en els tallers realitzats.

PSICOMOTRICITAT AMB ELEMENTS NATURALS

 

PSICOMOTRICITAT AMB ELEMENTS NATURALS

Els xiquets i xiquetes d’Infantil hem fet psicomotricitat amb els troncs que tenim al pati dels grans. Hem treballat l’equilibri, la cooperació, els torns d’espera. Ha sigut una classe molt divertida i productiva.
Ací teniu unes fotos de l’activitat.

VINE A FER PATI

FORMACIÓ DE LA COMISSIÓ MIXTA

 

FORMACIÓ DE LA COMISSIÓ MIXTA

El dimarts 6 de febrer ens vam reunir la comissió mixta formada per les famílies i els mestres per explicar el Projecte de pati i les intervencions que es volen fer durant aquest curs.

Aquest Projecte pretén satisfer les necessitats de tot l’alumnat de l’escola i propiciar la participació de la Comunitat Educativa en l’elaboració i execució del canvi de pati, convertint-lo així en un pati més actiu, coeducatiu i sostenible.

S’han creat tres comissions;  una de jardineria,  una de fusteria i  una de pintura per cobrir les necessitats de les primeres intervencions.

Agraïm aquestes famílies que voluntàriament van assistir a conèixer el Projecte i a col·laborar en les tasques que es durant a terme aviat.

Esperem que en properes reunions s’animen més famílies a participar.

 

CONCURS LOGOTIP

 

CONCURS LOGOTIP

Al llarg del primer trimestre la comissió de pati va proposar a l’alumnat de primària de l’escola un concurs per a poder triar el logotip que ens representaria en aquest projecte, en el que els alumnes havien de fer un dibuix i buscar un lema.

L’alumna, Victoria Peñalver Chiva de 6é de primària, ha estat la guanyadora d’aquest concurs.

 

ENHORABONA!

MEDICIÓ DEL PATI

 

MEDICIÓ DEL PATI

El dimecres 20 de desembre vam prendre les mesures del pati de les pedres. Els alumnes de 6é van tindre l’oportunitat de mesurar el pati dirigits per l’arquitecta tècnica i representant de les famílies al Consell Escolar, Teresa Gallego.

L’activitat va consistir en donar unes orientacions bàsiques de triangulació, tècniques que utilitzen els topògrafs per a mesurar un solar.
Després van fer un treball de camp en grups amb les eines i l’equipament de seguretat que ens va proporcionar Teresa per tal de desenvolupar-lo correctament.

Finalment vam obtindre les mesures reals per a poder començar a treballar amb el disseny del pati. Seguim FENT PATI!

 

Avís de privacitat: Ús de cookies pròpies per a anàlisis de visites

Este lloc web utilitza cookies pròpies amb l'únic propòsit d'analitzar el trànsit i millorar l'experiència de l'usuari. Les cookies són xicotets arxius de text que s'emmagatzemen en el teu dispositiu quan visites el nostre lloc. No compartim esta informació amb tercers ni la utilitzem per a fins publicitaris.

Veure política de cookies