El passat amb mirada de gènere des de l’arqueologia. Recursos i estratègies educatives del projecte Pastwomen

En aquestes formacions es plantejaran els resultats dels treballs del projecte Pastwomen, que reuneix un conjunt de investigadores i professores que treballen en l’àmbit de l’arqueologia, els museus, la formació del professorat i l’educació amb l’objectiu d’investigar i difondre el passat de les dones a partir de les evidències arqueològiques. Aquesta línia parteix de plantejaments feministes i qüestiona els discursos tradicionals de la Prehistòria i la història que s’ha traslladat a la societat i als currículums educatius amb un marcat biaix sexista, propi d’una ideologia androcèntrica i patriarcal. Un exemple és l’imaginari creat sobre la Prehistòria i l’home caçador, en el que les dones estan en un segon pla cuidant les criatures i realitzant alguna activitat domèstica considerada de menor importància. Estereotips que es transmeten en l’educació i sense base científica.

 

Curs per a Infantil i Primària [INSCRIPCIÓ]

Curs per a Secundària [INSCRIPCIÓ]