Repte Sudoku-Pictòric

Aquest sudoku amaga un quadre, per a esbrinar quin quadre és, hauràs de seguir les regles d'emplenat de sudoku i després desxifrar el quadre que amaga.

Regles del sudoku

Aquest joc està compost per una quadrícula de 9x9 caselles, dividida en regions de 3x3 caselles (blocs). Partint d'alguns números ja disposats en algunes de les caselles, cal completar les caselles buides amb dígits de l'1 al 9 sense que es repetisquen per fila, columna o bloc.

Regles:

  • Regla 1: cal completar les caselles buides amb un sol número de l'1 al 9.
  • Regla 2: en una mateixa fila no pot haver-hi números repetits.
  • Regla 3: en una mateixa columna no pot haver-hi números repetits.
  • Regla 4: en un mateix bloc no pot haver-hi números repetits.

Exemple: com podeu observar, en la 5a columna ja té un 5 per això, en el bloc assenyalat de blau només podrem posar el 5 en la cel·la de la primera fila i 6a columna (tal com s’indica amb el cercle).

Una vegada acabat aquest sudoku, hauràs de col·locar les imatges numerades que hi ha en la imatge adjunta sobre cadascuna de les cel·les. Fixa't en el número i color de cada bloc (blau clar, groc, verd fosc, gris, blanc, verd, taronja, blau fosc, rosa).

sudoku pictórico

Encara no hem acabat, hauràs d'esbrinar el nom del quadre i el seu autor/a. Busca-ho en Internet usant les eines que consideres.

Comparteix alguna informació d'aquest quadre a través de les xarxes amb els hashtag #ReptesCEFIRE #reptesudoku

Descàrrega del repte

[Instruccions en PDF]

[Imatges]