Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi

El Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi (DMPS), se celebra anualment el 10 de setembre, organitzat per l’Associació Internacional per a la Prevenció del Suïcidi (IASP ) i avalat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Té l’objectiu general de crear consciència sobre la prevenció del suïcidi a tot el món.

El tema del DMPS 2021-20222 “Crear esperança a través de l’acció”, reflecteix la necessitat d’una acció col·lectiva per a abordar aquest problema urgent de salut pública. Tots nosaltres, familiars, amics, companys de treball, membres de la comunitat, educadors, líders religiosos, professionals de la salut, funcionaris polítics i governs, podem prendre mesures per a previndre el suïcidi a la Regió.

El passat 10 de maig s’ha posat en marxa, des del Ministeri de Sanitat, la Línia 024 d’atenció a la conducta suïcida. Es tracta d’una línia telefònica d’ajuda a les persones amb pensaments, ideacions o risc de conducta suïcida, i als seus familiars i afins, bàsicament a través de la contenció emocional per mitjà de l’escolta activa pels professionals del 024, la recomanació que contacten amb els serveis sanitaris del SNS o la derivació al 112 en els casos en els quals s’aprecie una situació d’emergència. Des del CEFIRE, a més de l’actualització del dossier que apareix a continuació, us oferim aquest recurs, elaborat per Dolors López Alarcón.

suicidio.22