Material didàctic sobre el Misteri d’Elx

La setmana passada vam celebrar el III Itinerari didàctic al voltant del Misteri d'Elx. Aprofitant que els anys parells té lloc la representació extraordinària de l'1de novembre, organitzem aquestes jornades amb experts que ens ajuden a conéixer millor la Festa.

A propòsit d'aquesta formació, hem fet una compil·lació d'obres de consulta i material didàctic que podeu trobar fàcilment.

 

Biblioteca especialitzada del Cefire d'Elx

A aquest enllaç trobaràs els documents que pots prestar a la nostra biblioteca https://portal.edu.gva.es/cefireelx/wp-content/uploads/sites/215/2020/10/biblioteca-cefire-MISTERI.pdf

Guia de la representació

Versió digital de la guia (en castellà i en valencià) que explica el text i la representació íntegra. Separada en dos parts: la Vespra i la Festa. Comenta els moviments escènics i el seu significat. https://www.misteridelx.com/vl/representacion-guia/

 

La festa

Pàgina web creada per Hèctor Càmara i Luis A. Gimeno. Hi trobareu informació sobre la música, la història, el vestuari i atrezzo del Misteri i infinitat d'informació de qualitat (inclou una extensa bibliografia que podeu consultar). http://www.lafesta.com/  Entre moltes altres coses d'aquesta pàgina, us podria interessar l'aproximació al vocabulari de la Festa que Hèctor Càmara va publicar a la revista la Rella i que hi teniu enllaçat (http://www.lafesta.com/?q=node/186)

El material que va publicar l'Acadèmia Valenciana de la Llengua el 2018 per a celebrar l'any dels misteris assumpcionistes. http://www.avl.gva.es/web/publicacions/2018_any-dels-misteris-assumpcionistes Hi ha material didàctic (com ara un retallable de la magrana, un còmic i un vocabulari visual amb allò més bàsic) i també la guia de l'exposició i una publicació al respecte.

 

RECURSOS AUDIOVISUALS

Los ángeles del Misteri. És un vídeo de 17 minuts on els xiquets de l'Escolania expliquen el Misteri amb les seues paraules.

https://youtu.be/knHQBIPaCv4

Elx en festa (la Festa o Misteri d'Elx). Vídeo de 26 minuts on algunes persones expertes i d'altres del carrer comenten la importància i el significat del Misteri per a la nostra ciutat.

https://youtu.be/8fodS2yRMqs

Cosins germans. Patrimoni immaterial. Episodi d'un programa de tv3 que explica la Patum de Berga, el Misteri d'Elx, el tribunal de les Aigües de València i la representació mallorquina del Cant de la Sibil·la, com a joies del nostre Patrimoni Immaterial, reconegudes per la UNESCO. https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/cosins-germans/patrimoni-immaterial/video/5613019/

Les veus d'un Poble. Documental de Canal 9 sobre el Misteri

https://youtu.be/GB25DVjYiFc

Enllaç per a descarregar l'aventura gràfica Màgic Misteri (versió per a PC o mòbil): https://linguarnia.com/misteri/