Pedra seca, patrimoni de la Humanitat

#ReptesCEFIRE

Des de novembre de 2018 la tècnica de la pedra seca, una tècnica constructiva mil·lenària que esdevé autèntica arquitectura i art, és Patrimoni de la Humanitat segons declaració i reconeixement de la UNESCO.

Amb la finalitat de posar en valor aquest patrimoni vos proposem un repte educatiu apte per a pràcticament qualsevol nivell educatiu (les tasques a fer són flexibles)…

Què has de fer?:

  1. Busca informació sobre la tècnica i els paisatges de pedra seca (tens moltes pàgines web).
  2. Busca informació en anglés sobre la tècnica i els paisatges de pedra seca (algunes associacions als països de parla anglesa tenen fins i tot tutorials per a construir parets de pedra seca). Busca paraules clau com dry stone houses, dry stone walling…
  3. Observa les cinc fotografíes que trobes al final de la pàgina i tria una construcció, la millor per a tu, segons criteris estètics, arquitectònics, utilitat de l’edifici, etc. Has d’elegir per criteris objectius (no val dir ‘he agafat la 2 perquè és la més bonica’, ‘he seleccionat la més gran’…). Pensa que totes eixes barraques estaven destinades a servir de refugi a agricultors i pastors en cas de pluja o tronada, però sovint també passaven algunes nits fent vida ahí.
  4. Descriu breument la construcció que has triat i explica raonadament perquè l’has triat. Envia-li al teu professor el resultat.
  5. Parla per via telemàtica amb algun company i comprova quina ha triat!! Si no heu triat la mateixa, intenta convéncer al teu company que la teua és una elecció més científica i més professional. I que ell intente fer el mateix també. Si arribeu a un consens, enviu-li el resultat al vostre profesor.

Creat per soriano_javmar@gva.es (Javier Soriano). Àmbit Humanístic. CEFIRE Castelló