Creeu un mapa vídeo-sonor

Descripció del repte: 

1. Trieu un tema que vos agrade molt, música, esport, gastronomia, escriptores…

2. Feu una cerca de la informació que voleu després explicar en els àudios sobre el tema triat. Per exemple: si trieu grups de música, doncs cerqueu i elaboreu informació sobre els grups que vos agraden, Estopa, La Raíz, Queen, Dire Straits, Rosalia, Toreros Muertos…. Destaqueu la informació més rellevant per a parlar un o dos minuts de cada grup.

3. Enregistreu un àudio amb Audacity o amb la gravadora del mòbil per a cada grup o per cada escriptora o per cada recepta de cuina… També podeu fer un vídeo directament amb el mòbil si voleu posar la vostra imatge en el mapa.

4. Obriu Kdenlive, o un editor de vídeo. Poseu en la pista de vídeo una imatge del grup, i en la pista d’àudio el podcast. A continuació genereu un arxiu en .mp4. (processar)

5. Pugeu el vídeo a alguna plataforma per allotjar vídeos i copieu l’URL del vídeo per després poder-lo posar en el mapa.

5. Un cop teniu els vídeos, entreu al vostre compte de google i aneu a google maps. Entreu en My Maps (els meus mapes). Creeu un mapa nou, i, per exemple, en la ciutat natural de cada grup de música, o de cada escriptora… afegiu un marcador, i a eixe marcador, en l’opció de posar-li imatge o vídeo, li podeu posar l’URL del vídeo que heu pujat. I a poc a poc aneu fent el vostre mapa.

Nivell: A partir de 5é de primària.

Autor: CEFIRE

Enllaç a la proposta. (per escoltar els àudios cal clicar a la imatge de cada jugador)