FIRA TECNOLÒGICA 2024

Us presentem la Fira Tecnològica 2023, organitzada per CEFIRE CTEM (Específic d’Àmbit Científic, Tecnològic i Matemàtic), amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València (UPV) i l’Associació del Professorat de Tecnologia de la Comunitat de València (APTCV). Enguany de nou la Fira serà a més la fase I de les III Olimpíada Valenciana d’Enginyeries Industrials, fase local de les III Olimpíades Nacional d’Enginyeries Industrials organitzada per la Conferència de Directors d’Escoles d’Enginyeria d’Àmbit Industrial. Més informació: https://www.etsid.upv.es/olimpiada-valenciana-industrial/

Hi haurà importants premis per als guanyadors de l’Olimpíada!

Cada estudiant dels equips finalistes en les categories (A,B i C) i el seu professorat tutor rebrà un diploma acreditatiu i un premi d’uns auriculars Bluetooth. Cada estudiant dels equips guanyadors en les diferents categories i el seu professorat tutor rebrà un diploma acreditatiu i un premi d’una Tauleta.  

Addicionalment, els estudiants dels equips guanyadors en les categories B i C en la fase local valenciana de l’Olimpíada Nacional d’Enginyeries Industrials rebran una ajuda a l’estudi, que consistirà en l’exempció del pagament dels preus públics per serveis acadèmics corresponents al primer curs en cas que formalitzen matrícula en una titulació de grau de la ETSID o de la ETSII de la Universitat Politècnica de València. En el cas que l’estudiant siga ja beneficiari d’aquesta exempció per qualsevol altre motiu, i sempre que es matricule en una titulació de grau de la ETSID o de la ETSII, es lliurarà al seu favor la quantitat de 1.000 € (mil euros) en concepte d’ajuda per a matèria d’estudi. Bases:

https://www.etsid.upv.es/wp-content/uploads/2023/Olimpiadas%2023/Olimpiada%20Valenciana%20Industrial%202024.pdf

IMPORTANT, POTS TRIAR SI PARTICIPES ÚNICAMENT EN LA FIRA O SIMULTÀNIAMENT EN LES OLIMPÍADES.


La Fira és una oportunitat perfecta per a exposar l’excel·lent treball que el professorat està fent amb la Tecnologia en els centres educatius de la Comunitat Valenciana. Per a això s’ha dissenyat un programa d’activitats totalment en línia fins a la data de la Fira.

Qui pot participar en la Fira?

Professorat d’ensenyament secundari i Formació Professional de la Comunitat Valenciana, presentant els projectes realitzats amb el seu alumnat que poden estar implementats amb electrònica digital, analògica, mecànica, pneumàtica, o qualsevol tecnologia que es vulga presentar.  Poden participar diversos equips d’un mateix centre, sempre que els projectes siguen completament diferents. Les categories establides són les següents:

– Projectes de 1er y 2n d’ESO

– Projectes de 3er y 4t  d’ESO *(Categoria A) 

– Projectes de 1er y 2n de Batxillerat *(Categoria B)

– Projectes de Cicles Formatius de grau mitjà

– Projectes de Cicles Formatius de grau superior. * (Categoria C)

IMPORTANT, POTS TRIAR SI PARTICIPES ÚNICAMENT EN LA FIRA O SIMULTÀNIAMENT EN LES OLIMPÍADES.

* modalitats contemplades en la III Olimpíada Valenciana d’Enginyeries Industrials. Per a optar al concurs d’aquesta fase I serà necessari que els equips estiguen compostos per tres integrants i exposar presencialment el projecte en la ETSID-UPV.

Si esteu interessats a participar, la inscripció en el següent enllaç:  INSCRIPCIÓ.

Com es desenvoluparà la Fira?

La Fira Tecnològica s’articula entorn d’un curs de formació del professorat. Per a potenciar l’intercanvi d’informació entre els participants es mantindrà l’espai Aules on estaran disponibles els vídeos, memòries, fòrums i es podrà interactuar. El programa previst és la següent:

4 de març tindrà lloc la primera sessió síncrona per videoconferència, per a obrir la Fira, on s’explicarà el desenvolupament d’aquesta.

10 d’abril, lliurament dels vídeos i memòries dels projectes acabats que es presenten a concurs. A partir d’aquest moment els participants tindran la possibilitat de visionar la resta de projectes i començar a interactuar fent preguntes, consultes, donar idees de millora, etc.

12 d’abril comunicació dels projectes preseleccionats que tindran espai per a l’exposició presencial en la ETSID-UPV.

25 d’abril es desenvoluparà la jornada d’exposició de la FIRA TECNOLÒGICA  en la ETSID-UPV. Al final de la mateixa es comunicarà els equips que han sigut premiats en la FIRA, com els seleccionats per a la fase II de la III Olimpíada Valenciana d’Enginyeries Industrials que es desenvoluparà en la ETSII-UPV.

Vídeo resum de la Fira Tecnològica 23

Pot anar alumnat acompanyant del centre a gaudir de la Fira?

Per descomptat, és una estupenda ocasió per a conéixer altres projectes, gaudir de les diferents activitats que s’organitzaran, conéixer la Universitat i altres centres educatius d’FP que els poden interessar.

Què passa si un equip està compost per un número diferent de tres integrants?

Podria participar en la Fira, però no en l’Olimpíada si la categoria en la qual participa és (A, B, C) i, per tant, no es podria optar als premis i reconeixements d’aquesta.

Si esteu interessats a participar, la inscripció en el següent enllaç:  INSCRIPCIÓ.

Us esperem!