Cicle de conferències CSIC. Ciència Ciutadana: Una visió global i desenvolupaments recents

La Casa de la Ciència del CSIC a València organitza el cicle de conferències Ciència Ciutadana: Una visió global i desenvolupaments recents. La Ciència Ciutadana ofereix moltes oportunitats per a la construcció de coneixement entre el personal científic i la societat civil involucrant a estudiants, docents, naturalistes, programadors, investigadors o agents de govern per a solucionar problemes col·lectius davant els nous reptes de sostenibilitat, la transició ecològica i digital. Aquest cicle presenta en quatre xarrades les múltiples perspectives de la Ciència Ciutadana, des del seu origen fins a la seua expansió com a fenomen global actual.

Un aspecte clau en la Ciència Ciutadana és aconseguir la seua integració a l’aula, així com els reptes per a empoderar a la ciutadania a partir d’aquests exercicis de participació pública, que s’exposen través de projectes i iniciatives recents. El cicle també analitza els desenvolupaments més recents: el paper de les noves tecnologies (aplicacions dels mòbils, Internet, IA), la transició digital amb els seus nous paradigmes de col·laboració ciutadana en ciència, la innovació en sistemes d’aprenentatge o sistemes de democràcia participativa… El cicle es tanca amb una reflexió crítica sobre la Ciència Ciutadana.

Totes les xarrades tindran lloc els dijous del mes de maig a les 19 hores a la Casa de la Ciència (C/ Bailía, 1, València). Podeu inscriure-vos ací.

CICLO-CIENCIA-CIUDADANA