JORNADES DE CIÈNCIA I GÈNERE. Pioneres en Física Nuclear i de Partícules

El Cefire CTEM col·labora en la difusió de les Jornades de Ciència i Gènere ‘Pioneres en Física Nuclear i de Partícules: Passat, Present i Futur’, organitzades des de l’IFIC,  que tindran lloc els dies 9 i 10 de Març de 2021 a la Sala Darwin de la Universitat de València. A causa de l’actual situació de pandèmia, les sessions també es retransmetran en streaming.

En elles es posarà en valor el treball de dones els noms de les quals han sigut oblidats pel gran públic en favor dels dels seus mentors, germans o esposos, però la labor científica dels quals dins de l’incipient camp de la radioactivitat va ser crucial per al desenvolupament de la nova disciplina. També s’analitzaran les estratègies actuals de l’ensenyament, la investigació i la divulgació científica per a integrar la perspectiva de gènere en ciència i tecnologia i despertar l’interés per les carreres cientificotècniques en xiquetes i joves.

Les Jornades es tancaran amb la primera representació a Espanya de l’obra teatral “Projecte Meitner”, que tindrà lloc els dies 11, 12, 13 i 14 de març de 2021 en el teatre Rialto de València.

Inscripció des del Cefire CTEM