Recursos per a treballar el canvi climàtic

Dins de la formació “Treballant en xarxa per la sostenibilitat” el passat 12 de gener, Esteve López de la fundació Trilema va presentar la ponència “Recursos per a treballar el canvi climàtic”.
Ens va presentar Educaclima, una web de recursos per a l’aula centrats en treballar en aquests àmbits. Per a això, ofereix al professorat diferents activitats i reptes a través dels mòduls del curs utilitzant noves eines TICS i metodologies d’avaluació d’una manera eficaç.
EducaClima té com a principals objectius alertar als més joves de les causes, impactes i conseqüències del canvi climàtic, entendre la vulnerabilitat de la naturalesa davant la pressió humana i comprendre el paper que juguen l’energia i la mobilitat com a solució a aquest repte global. A més, persegueix fomentar un consum responsable i eficient dels recursos.
La plataforma —que ha comptat amb la col·laboració de docents especialitzats en innovació educativa perquè els seus continguts encaixen en el currículum escolar— ofereix gratuïtament materials d’ensenyament, aprenentatge i avaluació totalment descarregables que s’agrupen en cinc blocs temàtics:

  • Introducció al canvi climàtic
  • Aigua
  • Residus i consum responsable
  • Naturalesa i biodiversitat
  • Energia i mobilitat

 

Tots els recursos i reptes per al professorat són descargables, gratuïts i es poden trobar en la web www.educaclima.com