Actualització científica de la física de partícules a secundària

En aquest curs s’introduiran conceptes bàsics de teoria de la relativitat i teoria quàntica, amb èmfasi en alguns dels dubtes comuns que presenten els estudiants. També es tractaran temes actuals en física de partícules, física nuclear, gravetat, cosmologia i aplicacions mèdiques de la física de partícules; per a cadascuna d’aquestes sessions es comptarà amb un investigador de l’IFIC expert en l’àrea, que exposarà els últims avanços en aquests camps.

Es presentaran diversos experiments que es poden fer de manera “casolana” a l’aula, com la fabricació d’una cambra de boira que permet visualitzar la radioactivitat ambiental o la construcció d’un “accelerador de boles” que utilitza els mateixos principis que els acceleradors de partícules.

Aquest curs es realitzarà en col·laboració entre l’Institut de Física Corpuscular (IFIC) i el CEFIRE CTEM.

Per a més informació i inscriure’t ací