MATERIALS EDUCATIUS DEL CENTRE INTERNACIONAL PER A L’EDUCACIÓ STEM (ICSE)

L’ICSE (Centre Internacional per a l’Educació STEM) és un centre d’investigació didàctica situat a Friburg (Alemanya). Els seus objectius se centren en promoure el desenvolupament professional docent del professorat STEM i recomanar polítiques educatives als governs. Una manera de proporcionar suport als docents és dissenyar material d’aula.

En la seua pàgina web (ací l’enllaç) es pot trobar una selecció de les seues propostes, desenvolupades independentment i de manera original, que es publica com Quartlerly Problem (QP), és a dir, el problema del trimestre. Els desenvolupadors d’aquestes tasques es van preguntar com podien fer que les matemàtiques i les ciències foren realment interessants per als estudiants. Com podrien donar suport a l’entusiasme per aquestos temes i mostrar quan de fascinants i sorprenents són? El resultat d’aquesta investigació és una sèrie de  tasques obertes per a estudiants amb contextos divertits o interessants de la vida quotidiana.

Hi ha tres versions diferents del problema trimestral: una matemàtica, una altra sobre ciències naturals i una ecològica (l’edició verda).