Llibre “Científicas: la apasionante historia de las mujeres detrás de los grandes descubrimientos de la ciencia”

Sabies que el primer programa informàtic va ser escrit per una dona un segle abans de que existiren els ordinadors? O que va ser una matemàtica qui va aclarir els aspectes més estranys de la Relativitat d’Einstein? Has sentit parlar de que la nostra imatge actual de l’univers es deu al treball de diverses astrònomes quasi desconegudes? O que el codi genètic no va ser explicat pels dos hòmens que van guanyar el Premi Nobel per això, sinó per una bioquímica a qui li van robar els resultats dels seus experiments? Aquest llibre, escrit en un to pròxim i accessible per a tots els lectors, ens porta a través de la vida d’unes dones que van ser claus per a l’avanç científic.

Igual que en aquest apassionant llibre, també a la biblioteca del CEFIRE CTEM volem recordar a aquelles meravelloses dones que al llarg de la història han sigut clau per a l’avanç de la Ciència. Per això, en la nostra biblioteca hem creat la secció “Dones i ciència” on, a banda d’aquest llibre, podràs trobar molts altres més, tots ells dedicats a LES CIENTÍFIQUES.

A causa de la pandèmia de COVID-19 que encara ens assota i, molt al nostre pesar, encara no és possible a hores d’ara acostar-nos a les biblioteques per a poder prestar-vos aquest o qualsevol altre llibre. Per això, vos portem un còmic online (complementat per la seua guia didàctica amb activitats) el títol principal del qual també és “Científicas” i que és una adaptació en còmic de l’obra de teatre: “Científicas: pasado, presente y futuro”. Aquesta obra és una activitat de teatre científic dirigida a xiquetes i xiquets d’entre 8 i 14 anys, on es pretén ressaltar la importància de la ciència, incentivar vocacions científiques i visualitzar el paper de la dona en la ciència.

Et pots descarregar la fitxa, el còmic i la guia didàctica en PDF ací

Val. -- Científicas