Coneixem els esforços?

Un esforç és la força interna que experimenten els elements d’una estructura quan són sotmesos a forces externes. Els elements d’una estructura han de suportar aquests esforços sense trencar-se ni deformar-se.

Posem un exemple perquè quede més clar:
 
Quan et tires d’un dit de la mà cap a fora (força externa), notes una tensió en el seu interior que et causa certa molèstia. Doncs, els elements d’una estructura (una biga per exemple), quan estan sotmesos a una força externa, també suporten en el seu interior unes tensions internes que no som capaços de veure-les, però estan ahí, igual que els del dit de la mà. A aquestes tensions internes és al que se li diu esforços.

 

Quina és la teua missió?

La teua missió és conèixer els conceptes més importants dels diferents esforços als que estan sotmesos els elements de les estructures. Ho faràs contestant a 3 preguntes referides a cadascun d’ells. Si ho aconsegueixes, obtindràs la combinació per a obrir la caixa forta. T’atreveixes?

Comença el joc!