Aneu a la barra d'eines

Dia Internacional de la Mare Terra: 22 d’abril de 2020

El pròxim 22 d’abril es celebra el Dia Internacional de la Mare Terra i, a la biblioteca del CEFIRE CTEM, ara més que mai, volem retre homenatge a aquest important dia.

Aprofitem el dia dedicat a la Mare Terra per a recordar que, des de que van començar les mesures de quarantena i cessament d’activitats per a la precaució per contagi de COVID-19, el planeta ens està demostrant que ja necessitava un descans de tant tràfec. Perquè aquest confinament està suposant una reducció sense precedents de les taxes de contaminació, en tan sols unes poques setmanes de descans la sàvia naturalesa ha sigut capaç de netejar anys de contaminació. L’aire de les ciutats es respira net, les emissions de carboni s’han reduït a més de la mitat, i les aigües s’estan netejant. Per això, una vegada tot açò acabe o es controle la situació, se’ns planteja la necessitat d’impulsar canvis a mitjà i llarg termini per a protegir el planeta i, al seu torn, millorar la qualitat de vida dels éssers humans. Se’ns oferix l’oportunitat de generar consciència sobre les accions humanes i el nostre important rol en la mitigació del canvi climàtic perquè la Terra “continue curant”. Quan el món s’atura, el planeta respira.

A la biblioteca del CEFIRE CTEM, hem arreplegat uns materials i recursos online dedicats al Dia Internacional de la Terra perquè pugau treballar, aprendre i celebrar des de casa aquest gran dia. Perquè també en aquestos moments des de la nostra llar hem de conscienciar-nos de la importància de continuar protegint el planeta en què vivim per a que, una vegada acabe la trista situació que estem patint, però que beneficia la Mare Terra, el planeta continue recuperant-se.

D’altra banda, i recordant que el pròxim 23 d’abril celebrarem el Dia Mundial del Llibre i del Dret d’Autor des de la biblioteca del CEFIRE CTEM també hem elaborat una bibliografia sobre el tema (la nostra Mare Terra) amb llibres disponibles en préstec a la nostra biblioteca i que, una vegada vençut el coronavirus, tindràs a la teua disposició.

Pots descarregar-te el document complet en PDF ací

Dia Internacional de la Mare Terra 22 d'abril 2020